Quantcast

Den otevřených dveří přivedl do ČT 8500 návštěvníků

| redakce | tisk

V sobotu 30. května 2009 mezi 9. a 16. hodinou přišlo do zákulisí televize veřejné služby v Praze na Kavčích horách, v televizních studiích v Brně, Ostravě a Olomouci, nahlédnout 8500 návštěvníků.

V hlavním městě si hosté prohlédli přenosovou a osvětlovací techniku, expozici digitálního vysílání a prezentace HD technologie. Seznámili se s prací kostymérů, truhlářů, zbrojířů i dalších scénických služeb. V pěti studiích si prohlédli dekorace konkrétních pořadů a jejich obrazové a zvukové režie, seznámili se s chodem hudebního studia. Jejich pozornosti neunikly obří satelitní antény, filmové laboratoře, výstava filmové a kamerové techniky, zpravodajský „velín“ a studio 6, technika Hasičského záchranného sboru ČT a SNG vůz. Hovořili s moderátory, setkali s tvářemi televizního zpravodajství a publicistiky. Pro handicapované, seniory a návštěvníky s kočárky ČT připravila speciální bezbariérovou prohlídkovou trasu.

V brněnském studiu se návštěvníci podívali do zpravodajského studia, setkali se s moderátory regionálních pořadů a s dalšími známými tvářemi se potkali ve vystavených dekoracích pořadů. Prohlédli si režie, maskérny, kostymérny, střižny, odbavovací a další pracoviště. SNG vůz. Dramaturgové a další pracovníci studia odpovídali na jejich dotazy. Den otevřených dveří ČT v Brně byl atraktivním programem pro návštěvníky tradičních brněnských slavností Brno - město uprostřed Evropy... festival zábavy pod hrady Špilberk a Veveří.

V ostravském studiu zahrnovala trasa prohlídky dvě studia, střižny, zvukovýrobu, redakci zpravodajství, přenosový vůz. Návštěvníci se setkali s populárními osobnostmi z televizních pořadů. Den otevřených dveří v Televizním studiu Ostrava patřil k akcím, které v ten den ovládly centrum města v rámci dalších atraktivních příležitostí pod názvem Ostrava dokořán!!!

V Olomouci mohli návštěvníci v sedmnáctém patře Regionálního centra Olomouc vidět pracoviště redakce, ve kterých vzniká zpravodajství z Olomouckého kraje.

zdroj: PR ČT





Reklama




Vybrané články