Quantcast

SES Astra nabídne paket kanálů polské TVP

| Tisk

logoSpolečnost SES Astra dnes oznámila, že získala nového klienta na satelitní systém Astra. Polská veřejnoprávní televize Telewizja
Polska SA (dále jen TVP) využije transpondérové kapacity na satelitu Astra 19,2°E. Astra dále uvedla, že s TVP uzavřela dlouhodobý kontrakt na vysílání všech stávajících pěti televizních programů v digitálním přenosu.

Paket TVP oficiálně odstartuje 1.10.2005 na satelitu Astra 2C, na transp. číslo 59, na kmitočtu 10861,75 MHz, polarizace horizontální, SR 22000, FEC 5/6 a objeví se zde TVP1, TVP2, TVP3 regional, TV Polonia a TVP Kultura. Další nové tématické programy TVP odstartují během příštího roku (parabola.cz již referovala). Polská TVP je jedna z největších veřejnoprávních televizí ve střední a východní Evropě, která má 52 procentní podíl na polském trhu.

Ferdinand Kayser, prezident a CEO SES ASTRA, k tomu uvedl: "S tímto zásadním rozhodnutím bude SES Astra hrát významnou roli na polském TV trhu. Jsme velmi pyšní, že TVP si vybrala pro distribuci digitálních programů Astru. Spolupráce s TVP bude hrát důležitou roli ve vývoji naší pozice na trzích střední a východní Evropy".



Piotr Gawel, viceprezident marketinku a prodeje TVP, řekl: "Proces digitalizace umožní nám překonat omezení terestrické televize a významně rozšířit naši nabídku divákům. Dále nám umožní vysílat nové kanály a interaktivní služby. Se SES Astra jako novým satelitním providerem, můžeme zajistit vysokou kvalitu vysílání našim zákazníkům a divákům".

Spolupráce mezi SES Astra a TVP byla oznámena dnes na společné tiskové konferenci ve Varšavě.

redakce





Reklama




Vybrané články