27.12.2007, 21:58.33 | |
Přestalo fungovat sdílení karty přes RS23225.12. jsem bez problémů poprvé nainstaloval novou TT kartu, předem jsem měl nahraný firmware s podporou sdílení. A fungovalo to, v druhým přijímači v režimu client všechny programy jely. Pak jsem ale přijímač vypnul a po dvou dnech zapnul. Jenže přístroj zhasnul, myslel jsem, že je po něm. Ale po odpojení RS232 naskočí. Bohužel, od té doby už sdílení karty nejede. Pokud znovu za chodu připojím RS232, tak nevytuhne, ale pokud vypnu a zapnu přijímač a kabel RS232 je připojenej, tak přístoj opět chcípe. Tipnul bych, že došlo k odpálení obvodu v jednom nebo obou přijímačích? Jak je to možné, když se s tím nic nedělalo. Nemůže být problém, že mám kabel se 7 žil. zapojením (odpovídá to orig. prodávávanýmu kříženýmu laplinku) a tady se doporučuje třívodičový zapojení. Ale poprvé to jelo, tak nevím. Díky za tipy. |
![]() jindra7 |
27.12.2007, 22:00.01 | |
přijímače jsou oba Golden Interstar 870 xpeedabych nezapomněl. A s kartou dekódování funguje v obou, jen se sdílením je ámen. |
![]() jindra7 |
27.12.2007, 22:03.42 | |
Re:jindra7Pěkně jsi se rozepsal ale to nejduležitější chybí :))) |
![]() alda |
27.12.2007, 22:17.27 | |
Něco dalšího?Pokud tím nejdůležitějším myslíš přijímač, tak ten jsem napsal v odpovědi hned vzápětí. Nebo ještě něco jinýho? |
![]() jindra7 |
27.12.2007, 22:34.49 | |
RE: Přestalo fungovat sdílení karty přes RS232Nedošlo k resetu do továrního nastavení? |
![]() Casio |
27.12.2007, 22:40.01 | |
resetDošlo při každém tom vytuhnutí k resetu, ale jediný co má vliv na funkčnost karty je položka sdílení a tu jsem zkoušel měnit na všechny způsoby. Ale při prvním rozchození stačilo pouze zapnout sdílení na ON a už to jelo. Fakt jsem asi něco odpálil, tak se obávám, jestli není po sdílení na vždy. Budu muset každý z přijímačů zkusit připojit orig. laplinkem k PC a zkusit nějakej soft, co umí komunikovat s RS232. |
![]() jindra7 |
27.12.2007, 22:46.32 | |
RE: Přestalo fungovat sdílení karty přes RS232Chtělo by to odzkoušet nějakým programem přes pc...ale ještě vyzkoušej, jiný kabel "original" null modem. |
![]() Casio |
27.12.2007, 23:01.10 | |
Vyřešeno!Tak jsem plašil předčasně. Stačilo druhý přijímač, který je dole u otce vypnout a zapnout a už to jede i u mě, asi to po tom resetu je potřeba znovu spárovat nebo co. Každopádně otec (naštěstí) nikdy přijímač nevypíná a já už ho taky vypínat nebudu. Dosud jsem to vypínal na noc. Myslel jsem, že stačí, aby to bylo ve stand-by, ale asi nestačí a spárování se přeruší. Jestli není chyba i v tom, že je každý přijímač v jiné zásuvce, prý to někdy dělá problémy. |
![]() jindra7 |
27.12.2007, 23:12.58 | |
Důležitá poznámka pro použití sdílení karetJak jsem se dočetl, tak se kabel RS232 má připojovat za chodu obou přístrojů a přístroje pak už nevypínat! Obecně platí u COM a hlavně LPT portů připojovat ve vypnutým stavu, ale pro úspěšný sdílení to tak nefunguje. |
![]() jindra7 |
28.12.2007, 08:51.58 | |
RE: Přestalo fungovat sdílení karty přes RS232Neznám ten přijímač.Ale docela možné je, že po zapnutí se stejně jako mnoho přijíamačů koukne na RS232, jestli tam je něco připojené a když je, očekává přenášení nového firmware. Proto by se RS232 pro sdílení možná mělo připojit až za chodu. Připojování za chodu je ovšem poukázka na odpálení přístrojů zejména, pokud jsou zapojeny do jiné fáze. Udělal bych vypínač do drátů RS232, jenom zem by zůstávala spojená. Před zapnutím vypnout vypínaš na drátu, zapnout přijímač, chviličku počkat a zapnout vypínač na drátu. Pokud mám pravdu ve své domněnce, tak je to prakticky jediné řešení (mechanicky se to dá províést různě, třeba i jen jako drát , který spojí země a pak se konektor dá klídně vytáhnou, když zůstane viset na zemním drátě. |
![]() Antonín |