Quantcast

Diskuse: Pravidla

Aktuální verze Pravidel webu parabola.cz - v 2.5d

S přihlášením k uživatelskému účtu na webu parabola.cz souhlasíte, že:

  • do Vašeho prohlížeče internetových stránek budou uloženy cookies, které si budou pamatovat Vaše přihlášení k uživatelskému účtu na parabola.cz až po dobu jednoho roku (toto zapamatování cookies můžete kdykoliv změnit v nastavení Vašeho prohlížeče internetových stránek)
  • budete dodržovat aktuální verzi Pravidel, kterou vždy naleznete na této stránce (datum vydání nové verze se nachází na konci této stránky)

Na webu parabola.cz v Komentářích, Názorech a v diskusním fóru je dovoleno a vřele se doporučuje:

  • před položením dotazu (založením nové diskuse) si ověřit, zda nebyl stejný problém vyřešen již dříve, resp. zda podobné (stejné) vlákno již je založeno jiným uživatelem
  • doporučuje se použít vyhledávání, případně ověřit, zda v poslední době některé z vláken řeší Váš problém. Aktuální problémy (nefunkčnost programů, přístupové oprávnění) mohou být v některém z nejnovějších vláken.
  • dotazy k webu parabola.cz nebo týkající se jednotlivých sekcí a aplikací serveru, případné upozornění na překlepy vkládejte do formuláře "PM", případně na e-mail redakce. Nevkládejte tyto texty do diskuse, které nemusí ostatní čtenáře zajímat.
  • vkládat texty, které souvisí se satelitním, kabelovým (vč. OTT a IPTV) nebo terestrickým příjmem. Texty, které se zaměřením webu nesouvisí, prosím, označte v nadpisu OT (v češtině mimo téma).
  • psát v českém nebo slovenském jazyce

Na webu parabola.cz je zakázáno:


1) chovat se neslušně
a) kohokoliv urážet, b) pomlouvat, c) vyhrožovat, d) vyjadřovat se hrubě, e) vulgárně, f) spamovat, g) zveřejňovat odkazy na weby, h) nedodržovat pokyny moderátorů, i) komolit názvy produktů a služeb, j) vést politické dohady a urážet ústavní činitele k) obtěžovat, urážet v PM

2) zveřejňovat osobní údaje
zveřejňovat osobní údaje, e-maily a S/N karet, zakládat vlákna s osobními vzkazy

3) porušovat zákony
a) porušovat platné zákony ČR/SR/EU; b) dotazovat se či vkládat návody na ilegální příjem programů a služeb

4) zakládat další registrace
opakovaně vytvářet a využívat další uživatelské účty na webu parabola.cz. Tento bod neplatí pro čtenáře, kteří si sami zruší svůj původní uživatelský účet a založí si nový.


Porušení PRAVIDEL má za následek:

  • upozornění uživatele na jeho chování / jednání v případě nejméně závažných prohřešků udělením Žluté karty (více informací v Nápovědě v části FAQ).
  • dočasné zablokování přístupu do diskusních míst v případě, že uživatel jasně poruší pravidla (zejména při prvním porušení pravidel uživatel obdrží "citrón" za svůj prohřešek a o datu odblokování přístupu do diskuse je informován na stránce "Black list")
  • trvalé zablokování přístupu do diskusních míst při zásadním nebo opakovaném porušení Pravidel (uživatel obdrží "banán" - trvalý zákaz přístupu)

Administrátoři a moderátoři si vyhrazují právo smazat nebo uzamknout jakékoliv texty v diskusních místech. Provozovatel si vyhrazuje právo zrušit registraci anebo zamezit přístup kterémukoliv uživateli bez udání důvodu. Provozovatel nezodpovídá za jakoukoliv škodu, která by mohla být uživateli způsobena v souvislosti s používáním služeb na serveru.

Vydáno dne: 1.7.2016
Naposledy revidováno: 16.2.2022.

Se zveřejněním nových Pravidel zaniká platnost předchozí verze Pravidel.