Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
30.08.2008, 21:03.44

ss2 a openbox 820

Mam konvertor s 2 vývodmi jeden do openbox 820 + motor a druhy do pc ss2.Takto funguje asi pol roka,včera začala blikat obrazovka v pc a na openboxe digi bez signalu(aj pri pc off).Sky link ok.Ked odpojim od pc konvertor obrazovka neblika a openbox ok.Myslite ze chyba je v konvertore? Diki za rady.
uživatel
peteka
30.08.2008, 21:13.51

RE: ss2 a openbox 820

Ked som dal do pc ss2 obcas sa stavalo ze monitor blikal ale vsetko ok.Neni chyba v ss2 alebo ten konvertor?
uživatel
peteka
31.08.2008, 09:37.04

skus prehodit vystupy ss2 na open a open na ss2 tym vylucis alebo potvrdis chybu na lnb
uživatel
rudo281
31.08.2008, 13:06.28

mozno zemna slucka

Podobné problémy som mal so zemnou slučkou. Prejavovalo sa ta ako u teba. Tá frekvencia blikania monitora bola 50Hz. Neprepájal si v zásuvkách napájacie šnúry PC, monitor, openbox? Neuzemňoval si nejak zvláštne parabolu, alebo sa ti koax tienením nedotýka nejakej neživej kovovej časti napr radiátora zábradlia...Skús odmerať (pokiaľ máš voltmeter) či nemáš na tiesnení koaxu voči zemi napätie. Môže to spôsobovať aj chytený zdroj v PC. Niekedy pomôže aj poprehadzovať sieťové štúri v zásuvkách, alebo použiť iné zásuvky (cez predlžovačku)
uživatel
antonp
31.08.2008, 13:31.29

Prave som skusal prehodit vystupi na konvertore a presne to iste nic.Vymenil som konvertor za lnb s jednym vystupom na ss2 ok,openbox ok.
Antonp napetie som nemeral ale ked som oprel tienenie o obal pc tak to iskrilo.Nic som neprehadzoval vsetko po starom a zrazu off.Stacilo odpojit koaxial od pc a openbox ok.A este ked to zacalo blikat tak pc off open joj,stv1,2,markiza off ale hbo ok.Nerozumiem tomu. :fuming:
uživatel
peteka
31.08.2008, 13:53.34

Zrejme zdroj v PC

Tak to ti zrejme preráža zroj PC na kostru. Možno nie je problém v samotnom zdroji, ale v zásuvke (odpojený ochranný vodič) Skús iné zásuvky. Pokiaľ to nepomôže je to pravdepodobne zdroj v PC.
uživatel
antonp
31.08.2008, 14:53.53

Znovu som všetko pripojil ako predtym.Ked opriem tienenie koaxialu o pc tak vsetko off aj pc aj openbox a monitor blika.Ked som odpojil obecnu kablovku vsetko ok.Tak ako zacali moje problemi zacali na tv kablovke take pasy.Takze lnb ok zeby ta zemna slucka?Da sa stym nieco urobit? :(
uživatel
peteka
31.08.2008, 16:21.49

galvanicke oddelenia

Pomôže galvanicky oddeliť tienenie obecnej káblovky od zemnenia ostatných prvkov zostavy pomocou galvanického oddeľovača. Dá sa kúpiť, alebo vyrobiť doma. Napr.http://www.elektroworld.info/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=173305&highlight=
uživatel
antonp