| 24.09.2008, 15:32.07 | |
horší kvalita SD prográmů na HDTV přijímačiJelikož jste mi posledně super poradili, obracím se na Vás ještě s jedním probémem, na který nemohu přijít. Mám doma Topfield TF6000 a úroven i kvalita signálu je skoro 99%. Obraz je i přes scart propojení super (CS LINK). Udělal jsem si radost koupí Topfieldu 7700 (HD) a ejhle kvalita i úrovň signálů se motá kolem 70 %. Stejné zařízení, stejný koaxiál, nechápu. Dokonce i kvalita obrazu ač připojeno přes HDMI je horší! (nemluvím o HD programech ty jsou skvělé). Někteří říkaj, že úroveň či kvalita signálu nemá vliv na kvalitu signálu, tak čím to může být? Dokonce už mi říkali, že upscalingem (nechápu). Díky |
![]() kaartek |
| 24.09.2008, 15:59.55 | |
RE: horší kvalita SD prográmů na HDTV přijímač...může to být tím že ten HD topfield má třeba jinak naprogramovaný ty stupnice nebo ukazatele. horší obraz přes HDMI než scart mám na homecastu jedině když nastavím výstup na 576p. u těch vyšších už je to lepší |
![]() vortimond |
| 24.09.2008, 16:11.33 | |
RE: horší kvalita SD prográmů na HDTV přijímač...nevím jestli topfield upscaluje SD programy na 1080i. to je v kombinaci s mojí TV viditelně lepší než přes (kvalitní značkovej) RGB SCART kabel |
![]() vortimond |
| 24.09.2008, 16:11.34 | |
horší kvalita SD prográmů na HDTV přijímačiMožná že se 160kou bys dosáhl těch 99% i na tom novém. Špatné je, že by ti to kvalitu toho obrazu nezlepšilo..jinak řečeno na ty stupnice se vyser.Ten rozdíl propojení při SD se tu řešil tisíckrát, pohledej. I vortimond ti dal tip na přepínač, já ten přijímač neznám. |
![]() Tomik535 |
| 24.09.2008, 16:12.46 | |
RE: horší kvalita SD prográmů na HDTV přijímač...1. Signál v procentech neznamená vůbec ale vůbec nic. je to jenom pro nastavení paraboly na maximum. Ta hodnota je jenom softwarově nastavená - na přijímačích, kde se soft dá vyměnit si můžete nastavit třeba 1876%. Nebo co bude chtít. Je to jedno, maximum je furt jenom maximum, číselná hodnota nemá naprosto žádný význam.2. Není jasné, co máš kde nastaveno. Např. scart je jenom konektor. Na něm jsou signály CVBS, s-video, RGB. Těžko uhodnout, co používáš. 3. Není jasné, co máš za zobrazovač. Ale představ si to jednoduše: SD se vysílá 720x576 (nebo třeba 480x576) bodů. A plochá televize má fyzicky třeba 1920x1080 bodů. Něco musí říct, který bod má jak svítit. To je ten upscale. Když připojíš signál analogově, tak ten upscale udělá software v televizi. Když připojíš přes HDMI, tak většina přijímačů už zobrazuje 1:1 a nechá veškeré přepočítávání na přijímači. Tam můžeš mít nastaveno, jestli to má být 576i, 720p, 1080i a výsledky toho přepočítávání v přijímači nemusí být stejně kvalitní jako to umí udělat zobrazovač. Obecně se dá říct, že čím lepší zobrazovač tím je výhodnější nechat ho udělat upscale. 4. Není jasné, jaká je přesně tvoje situace. Popis je zcela kusý a neobsahuje důležité údaje. Ale kdyby to tak bylo - pak by se možná oplatilo připojit si i HD jak přes HDMI, tak přes RGB a na SD koukat v jiném vstupu zobrazovače. P.S. Asi tak sto jarinů tady tomuto jednoduchému principu odmítá uvěřit (pochopit ho asi nemohou). Pro SD nepřinese HD přijímač nic lepšího, pokud máte dobrý zobrazovač. jedině pokud si koupíte přijímač s lepším upscale softem, než má váš zobrazovač, pak dojde ke zlepšení SD. Jinak ne. |
![]() Antonín |
| 24.09.2008, 16:27.18 | |
RE: horší kvalita SD prográmů na HDTV přijímač...já tomu věřím že antonínova extra drahá high-end televize upscaluje excelentně. ale on taky často zapomíná napsat že to neplatí pro všechny TV. často je mnohem lepší to nechat na resívru |
![]() vortimond |
| 24.09.2008, 16:30.21 | |
RE: horší kvalita SD prográmů na HDTV přijímač...cit.Např. scart je jenom konektor. Na něm jsou signály CVBS, s-video, RGB. jedině pokud si koupíte přijímač s lepším upscale softem, než má váš zobrazovač, pak dojde ke zlepšení SD. Jinak ne. konec cit. @kaartek To bych si zapamatoval. |
![]() Tomik535 |
| 24.09.2008, 16:33.48 | |
RE: horší kvalita SD prográmů na HDTV přijímač...@vortimondPokud jsem antonínův příspěvek četl dobře(a věřím, že jo), tak právě na tohle tam vůbec nezapomněl, proto jsem ho citoval. |
![]() Tomik535 |
| 24.09.2008, 16:39.52 | |
RE: horší kvalita SD prográmů na HDTV přijímač...(myslím jeho dřívější příspěvky) |
![]() vortimond |
| 24.09.2008, 17:33.58 | |
RE: horší kvalita SD prográmů na HDTV přijímač...Jednou jsem ho prodával k LCD a opravdu SD obraz nic-moc.Na Humaxe CR-FOX CI jim šel SD lépe |
![]() lubbik |
| 24.09.2008, 17:57.27 | |
@Antonínzabudol si opäť dodať "slovenský gašpárek " . čo si ochorel ?A k Tvojim ďaľším drístom....Neexistuje žiadne pravidlo, že najdrahšia TV obsahuje najlepší upscaler. Ak niekde nájdeš takéto hovadiny, daj mi odkaz... :laughing: Aj pokiaľ máš plazmu KURO za 200 litrov, torá je reference level, tak môže, alebo nemsí mať najlepší upscaler alebo lepší upscaler, ako má bežný HDTV receiver... Antonín, zasa si vedľa... PS pre Antonína : Ako je možné, že prepojenie v kombinácií PS3 + KRP-500A na zdroji DVD PAL a upscalingu, ktoré ide z PS3 je lepšie, ako priamy upscaling v tejto KURO plazme ??? Mám možnosť na to pozerať každý tretí deň v Blave.. ;P ;P ;P ;P |
![]() jarino1978 |
| 24.09.2008, 17:59.29 | |
RE: horší kvalita SD prográmů na HDTV přijímač...Antonín...... Ale bolo to lepšie, ako pred 2 týždňami odpoveď od Teba, že na BD neexistuje H.264 AVC.... :laughing: |
![]() jarino1978 |
| 24.09.2008, 18:02.18 | |
RE:horsi kvalita SD programu na HDTV prijimacMam Ferguson 8900 hd a mam ho pripojeny jak pres HDMI tak pres kvalitni SCART.Podle mne jsou SD programy pres scart ostrejsi nez pres HDMI-mam nastaveno RGB.musim mit na STB nastaveno rozliseni 576p-pri vyssim rozliseni se rozpasovava obraz.Na SD se divam pres SCART a na HD prog.pres HDMI-telku mam LG-LCD. |
![]() zuki |
| 24.09.2008, 18:29.11 | |
RE: horší kvalita SD prográmů na HDTV přijímač...@zuki: rozpasovava to znamená takový jako výrazný řádkování? to je softwarová chyba. HD homecast (hardwarově stejný s fergusonem) to dělá taky v některejch verzích firmware. a v těch povedenejch zase naštěstí vůbec. celkově vidím velký rozdíly v kvalitě obrazu mezi jednotlivýma verzema. každá je výrazně jiná. |
![]() vortimond |
| 24.09.2008, 18:41.30 | |
RE:horsi kvalita SD programu na HDTV prijimacSúhlasím so zukim. Obraz sa mi chová úplne identicky ako popísal. Mám Samsung plasma 50" prepojený s Technisat Digicorder HD S2. |
![]() robso |
| 24.09.2008, 19:56.17 | |
re:zukiano,mám také 8900 s tv Philips Ambilight a také se mě mě SD jeví lépe po scartu |
![]() lubbik |
| 25.09.2008, 03:40.26 | |
RE: horší kvalita SD prográmů na HDTV přijímač...Antonin je buh, cha |
![]() Standa2 |
| 25.09.2008, 09:22.43 | |
RE: horší kvalita SD prográmů na HDTV přijímač...Hledej hňupe radši svůj čtvrtý drát pro LAN a nepleť se mezi lidi.Něco tak blbého jsem už dlouho nečetl. Myslel jsem si, že je to vtip, ale to je zřejmě myšleno smrtelně vážně. Nevadí mi jedinci, kteří nečemu nerozumí, to je v pohodě, nikdo nerozumí všemu, ale vadí mi jedinci, co se tváří jako experti a pak hledají čtvrtý drát pro síťové spojení, aniž by tušili něco o twistu, stínění, důvodech, proč to tak může být, že se vůbec přenesou po nesymetrickém kabelu kmitočty v řádu GHz. To je hrozně nepochopitelné, kde takové ťululum bere odvahu. |
![]() Antonín |
| 25.09.2008, 09:42.34 | |
RE: horší kvalita SD prográmů na HDTV přijímač...Standa 2 - oproti mnohým tu diskutujúcim ano. |
![]() Rasto |
| 25.09.2008, 09:58.40 | |
RE: horší kvalita SD prográmů na HDTV přijímač...Díky, za plno příspěvků ! Možná jenom pro krátké dopřesnění i když je to trochu složitější. LCD panel mám od Sony xkovou řadu, i když už myslím kolem 5 roků starou (bez HDMI, kdysi stála přes kilo), na této telce mi jede ten topfield6000 a obraz přes scart do Sony 1070 DVD recordéru a pak přes komponent do lcd. Obraz mám v 576p a je vynikající. Kdežto Topfield7700 mám propojený přes 5200ES receiver přes HDMI do projektoru SONYAW15 a jak říkám, obraz špičkový u HD programů ale u normálních SD programů je to hrůza (nemyslím, že by to bylo 2m uhlopříčkou). Jediné co jsem zkusil, je že jsem připojil ten HD topfield přes scart do DVD recordéru a do LCD a rozdíl fur horší obraz. Zkusím ještě ten HD tofield propojit přes komponenty buď přes ten DVD recordér a nebo přímo do telky. Pokud se v tom nezorientujete, tak se nedivím, někdy mám s tím taky potíže. :))) |
![]() kaartek |
| 25.09.2008, 11:11.10 | |
RE: horší kvalita SD prográmů na HDTV přijímač...Skoro bych si po tomto upřesnění tipnul, že to je tím 2 m obrazem a navíc přes projektor. To srovnáváš nesrovnatelné věci. Jinou úhlopříčku a naprosto jiný kontrast a jinou optickou pocitovou pohodu (svítící aktivní displej a jenom odražené světlo od plátna).Musíš srovnávat srovnatelé. (Oko nepozoruje např. "lineárně" rozlišení. Do určitého okamžiku je nejmenší detail pod hodnotou, kterou jako nejmenší deatil ve stejných podmínkách vidí oko - a obraz se "zdá" být perfektní, a je úplně jedno, jak hluboko je ten nejmenší zobrazený detail pod nejmenším pozorovatelným detailem, a pak hup a skokově dojde ke změně dojmu od jistého momentu zvětšení.) |
![]() Antonín |
| 25.09.2008, 11:54.49 | |
RE: horší kvalita SD prográmů na HDTV přijímač...Začal bych nejprve novým sw z července 2008 - http://www.i-topfield.com/.Sw do půlky roku 2007 byly dle něm. for na SD opravdu špatné. Pokud už je ale tvůj přijímač USB PVR READY, tak nový sw ti nepomůže. |
![]() RAFI007 |
| 25.09.2008, 12:08.36 | |
RE: horší kvalita SD prográmů na HDTV přijímač...no nie je možné, Antonín napísal konečne niečo rozumné. Normálne Ťa musím pochváliť, samozrejme v tomto máš pravdu.Kaartek : toto si mal napísať hneď na začiatku a bolo by vybavené. Ty to máš celé prepojené a zladené asi najhorším možným spôsobom. Tvoje LCD ak nemá HDMI, určite má aspoň DVI, čiže si kúp redukčný kábel DVI-HDMI s podporou HDCP, takto si prepoj HD receiver s LCD. 1. Zamysli sa nad tým, či je prepojenie satelit-DVD-TV ideálne, môže tam dochádzať k skreslovaniu kvality, pretože každý s týchto komponentov používa iné obvody a pod. 2. Väčšinou vychádza signál 576p dodaný do LCD alebo plaziem horší, ako keby si dodával len 576i 3. Možno nie je v Tvojom prípade ideálne prepojenie hd satelit-av receiver - projektor práve preto, lebo to zasa ženieš cez zložitý reťazec, pričom algoritmy prepočtu v jednotlivých komponentoch si nemusia sadnúť a výsledok stojí potom za ho.... 4. Vyskúšaj len to, že hd receiver prepojíš napriamo s TV : a. ) cez SCART b. ) cez YUV c. ) HDMI-DVI |
![]() jarino1978 |
| 25.09.2008, 13:57.39 | |
RE: horší kvalita SD prográmů na HDTV přijímač...Díky chlapci, je mi jasné , že musím srovnávat hrušky s hruškama. I když mám obavu, že to moje LCD nemá ani DVI. Kupoval jsem ho před pěti lety (možná míň možná víc) a byl to snad poslední model, kde ještě HDMI nebylo. Byl to luxusní model od Sony. To s tím softwarem mě taky napadlo ! Zkusím tam nahrát aktuální software. Jarino, ako by si chcel zapojiť satelit priamo do projektora? A čo zvuk? ;) Navíc si myslím, že kvalitní receiver 5200 ES od Sony s obvody Farudja moc kvalitě neuškodí .... |
![]() kaartek |
| 25.09.2008, 14:06.01 | |
RE: horší kvalita SD prográmů na HDTV přijímač...Jarino, jenom pro upřesnění. Mě se právě zdá, že přes to DVD má ten Topfield 6000 na tom LCD mnohem lepší obraz. To když jsem stejně připojil ten Topfield 7700 HD (taky jenom přes scart) tak byl obraz mnohem horší. Taky přes DVD a taky na LCD. Musím zkusit připojit ještě přes YUV přes to DVD a nebo jak říkáš přímo do telky. Opačně to vyzkoušet na projektoru nemůžu, protože toho TF6000 spustím na projektoru jenom přes kompozitní kabel a to je zase někde jinde .... |
![]() kaartek |