Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Enigma2 zmena vstupniho proudu motoru

Ahoj, u E1 se da nastavit u USUALS vstupni proud v mA. U E2 je jen rychlost stupnu za sekundu, ale toci se porad pomalu. DM7000 toci oproti 800se jako blesk. Da se to nekde nastavit?

Dekuji.

Hypnos
Registrace: 3/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Enigma2 zmena vstupniho proudu motoru

U novzch E2 to mas tiez.Skus Newnigma2 tusim,ze som to tam videl.

Bruty
Registrace: 5/2006

proudu?

a nebylo to zvysenim napeti z 12 na 19v po dobu pretaceni motoru?

Hollys

Dá sa to aj v E2,je to v nastaveniach tuneru,žiadne zvyšovanie napätia a ani prúdu,je to /točenie rýchle/Skús.Nech sa darí.

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu
Registrace: 6/2009

OK, diky, to jsem tam ale nikde nevidel toceni rychle pomalu.... Bylo to na 100pro zvyseni proudu. Neco kolem 400 mA a vice...

Hypnos

No takto,nemusí to mať každy Image v nastaveniach tuneru"rýchlejšie"ale tie čo používam ja/Image/tie to obvykle majú,ja neviem aký používaš,ale to už je na tebe.Nech sa darí.

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu
Registrace: 6/2009

jj diky, pouzivam OpenPLI.

Hypnos

jeste me tak napadlo, je tato moznost i u VU+ sola? Pravdepodobne to bude podmineno HW.

Diky.

Hypnos

Dle meho to souvisi s aktualnim TP,pripadne s tim,na ktery tocis.Rozdil je v polarizaci V nebo H a tim padem i v napeti.......

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

Ještě mi prosím vysvětlete, k čemu je to dobré, když u těchto servomotorů rychlost otáčení vůbec nezávisí na proudu, ale na napětí.
To, co se zadávalo v Enigmě, byla ta věc, že přijímač podle tohoto proudu detekoval, že se motor ještě otáčí. Ale stejně to alespoň mě moc nefungovalo.

Já se práce nebojím. Klidně si k ní i lehnu.

kubisek
Registrace: 2/2005

Ještě se doplním - to, jestli motor točí rychle nebo pomalu, závisí na polarizaci žádaného programu. Vertikální - do LNB/motoru jde 13V, horizontální - do LNB motoru jde 18V. Kvízová otázka - v kterém případě motor pojede rychleji?

kubisek

A druha: kedy cez motor tecie väcsi prud?

Kasr
Registrace: 8/2008

No ja to mam osobne vyzkouseno.To me nikdo nevymluvi. Po zadani vetsiho proudu motor toci rychleji. Hodi se to napriklad v zime, kdy muze motor zamrznout. Timto zpusobem jsem ho vzdy "utrhl".

Hypnos

No jasně, když potřebuju rychle, dám tam třeba 10 Ampér, to normálně rovnou skáče na pozice jak přepínač :-)

Proud, který protéká obvodem, přeci vždycky záleží na zátěži, nikoliv na zdroji (myslím tedy zdroj bez omezovače).

kubisek

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra