Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
08.10.2007, 22:15.21

SCART kabel?

Ahoj mistri a magistri,prosim o radu.Kabel na propojeni TV a Humaxe,a dal VCR ma nekolik stinenych zil.Kdesi jsem mel podobny kabel a tam, na konektoru SCART se dalo prepnout out/in.Mam nekolik snur a mozna bych je mel pouzit na VHODNE propojeni nekterych mych PRISTROJU.Trochu mne vadi,ze pri spusteni NEKTEREHO,prepne TV na tento.Snad to umoznuje menu TV?
A tak,na tech mych obyc.kabelech treba rad odpojil,snad i odcvaknutim nektereho DRATKU na jednom ci druhem SCARTU,a PROPOJENI bylo..snad i lepsi?:)
uživatel
sykor
08.10.2007, 22:56.49

RE: SCART kabel?

tvůj problem by mělo vyřešit přerušení kontaktu číslo 8.
uživatel
Saxon
09.10.2007, 07:42.17

Teď si nejsem jist jestli je to stejná věc, ale když zapnu receiver tak TV běží normálně, ale při vypnutí receiveru se mi nevrací TV ze satelitu do analogu..pomůže taky odstřižení pinu 8 ve scartu? Mám dojem, že mi tohle ale někde nefungovalo...dík .. ;)
uživatel
Pájík
09.10.2007, 08:13.20

Pájík:

Pomůže spíš připojení pinu 8, než jeho odstřižení :-)
uživatel
technikTKR
09.10.2007, 08:47.56

Tohle je trochu složitější historka, Ne všechny přístroje s tím zapníacím napětím zachází úplně stejně. A to jak na straně zdroje, tak na straně řízené. Je třeba přesně určit, co to konkrétní zařízení vlastně dělá s napětím na pinu 8. A opak usoudit co s tím. Když se pin 8 ustřihne, nedělá to nic, nepřepína se to, nezapíná se to. Vše nutno ručně.
uživatel
Antonín
09.10.2007, 09:18.24

Ano..tuhle zkušenost již mám :-))) nedělá to nic..teda obvykle..když je 8 zapojená a jak je jednou aktivovaná ( zapnutím receiveru) tak zůstává scart "přilepenej" na receiveru a je černá obrazovka tj. nevrátí se do analogu...
uživatel
Pájík
09.10.2007, 09:52.13

To není úplně stejné u všech televizí...
uživatel
Antonín
09.10.2007, 11:44.14

Je pravda,že se Switch kontaktem 8,zachází různě, různá zařízení odlišně.Doma mám komplet řetězec od Panasonic+STB/Technisat/ a zde se zdá, že je vše v pořádku.Pokud jsou všechny přístroje ON,je zobrazován ten první před TV/DVD-Rec/.Pokud přeruším přehrávání z DVD-R a přepnu program na STB,je zobrazován STB,pak přepnu STB na AUX a je zobrazován DVD-Přehrávač/zapojen na konci řetězce/.Zvláštností je to,že když je DVD-Rec ve režimu Timer,není pruchozí pro STB i DVD-P na signál RGB,u CVBS prochází ok.Při vypnutém Timeru prochází i RGB....
uživatel
Saxon
09.10.2007, 13:22.00

Ano, je to různé...mám stejnou zkušenost..jen kdybych věděl co udělat aby se to na ten analog vracelo, ale asi to pustím z hlavy..
uživatel
Pájík
09.10.2007, 15:18.47

SCART kabel?

Diky,panove,ODPOJIM osmicku.A jak dal?Co se tyka preslechu,jak video tak audio.Na strane TV maji byt zapojeny nektere piny,na strane STB jine odpojeny.U VCR je to asi veskere propojeno?Nekde jsem videl graficke schema propojeni SCARTU,ale nemohu to najit,nejak.
Take jsem se chtel zeptat na t.zv...vycvachtani konektoru :-/ obcas musim scarty nekolikrat vyjmout a znovu zastrcit.Je snad na to nejaka tekutinka,k mirnemu POTRENI?
uživatel
sykor
09.10.2007, 15:40.48

Napiš do google scart wikipedia, a to co ti vyleze, je to jsem myslel.
uživatel
Antonín
09.10.2007, 15:53.43

SCART kabel?

Ano,diky,to jsem mel na mysli.
uživatel
sykor
10.10.2007, 20:43.58

SCART kabel?

Tak jsem to prohledl,Antonine a cim vic do toho koukam,tim vic me to odrazuje.Drive ,tusim Gespa,o tom take mluvil.Jedna se o TV Sony a tam v menu je pri zadavani kanalu ..take okenko DEKODER.Mozna,pri oznaceni okenka ma to nejakou funkci.Uz si to nepamatuji.Z STB mam take scart snuru do DVD nahravani a dal z neho na VCR.
Snad to rikam ..castecne presne :)
uživatel
sykor