Quantcast

36E: Odstartoval paket arménských programů

| redakce | tisk

Na satelitu Eutelsat W7 (36°E) zahájil provoz nový mini paket arménských kanálů. V rámci mini platformy se vysílají tři televizní programy v arménském jazyce. Vysílání je volné a dostupné v dosahu signálu satelitu.

Na pozici 36°E se až do konce minulého měsíce vysílal jeden program TV Armenia jako SCPC kanál šířený v DVB-S v kompresním formátu MPEG-4/AVC. Toto vysílání bylo ukončeno a vznikl nový balíček tří programů na nových parametrech. Tentokrát se jedná o modernější DVB-S2 platformu.

36E: Odstartoval paket arménských programů
▲ 36E: Odstartoval paket arménských programů

V rámci paketu se vysílají programy Armenia TV, ArmNews a Europe Armenia TV (EUArmenia TV). První z uvedených je divákům již dobře známý. Přináší zábavní pořady, dětské programy a seriály. ArmNews je zpravodajský kanál, který využívá zpravodajství panevropského kanálu EuroNews. Poslední z kanálů je Europe Armenia TV, který je určen pro Arménce žijící v Evropě.

36E: Odstartoval paket arménských programů
▲ 36E: Odstartoval paket arménských programů

Mini paket má poměrně nízkou symbol rate (2420 Msymb/s), což může způsobit problém s naladěním a příjmem na HD řadě set top boxů. Vzhledem k parametrům paketu je nutná parabola větších rozměrů (od cca 120 cm).

technické parametry:

• Eutelsat W7 (36°E), freq. 12,630 GHz, pol. H, SR 2420, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, FTA





Reklama




Vybrané články