Quantcast

Rakouská ORF zachová sportovní kanál ORF Sport Plus

| redakce | tisk

Rakouský veřejnoprávní vysílatel ORF již nemusí ukončit vysílání sportovního kanálu ORF Sport Plus. Optimalizace nákladů ORF, která byla schválena radou ministrů, zajistilo pokračování sportovního kanálu pro který v posledních měsících loboval Norbert Darabos.

"Je to důležité rozhodnutí pro rakouský sport," řekl Darabos ve Vídni. "Pokračování ORF Sport Plus má zásadní význam pro přežití mnoha klubů a sdružení - zejména v ekonomicky těžkém období. Není dostatek vysílacího času pro sporty jako je volejbal, házená, judo nebo stolní tenis na dvou hlavních kanálech ORF. Program ORF Sport Plus zaručuje široké pokrytí spektra domácích sportů."

Kanál ORF Sport Plus nebyl součástí původního rozpočtového plánu ORF pro rok 2010. Stanice odstartovala 1. května 2006 a přináší přímé přenosy a záznamy a reportáže se zaměřením na okrajové sporty a sportovní akce, pro něž není dostatek místa na hlavních programech ORF 1 a ORF 2.

Free to air vysílání ORF Sport Plus je možné sledovat prakticky v celé Evropě ze satelitu Astra (19,2°E) a také v rakouských kabelových sítích a DVB-T. Na Astře a v kabelových sítích sdílí vysílací čas s turistickým kanálem TW1. V DVB-T vysílá ORF Sport Plus samostatně.

zdroj: Rapid TV News





Reklama




Vybrané články