Quantcast

Dvojka podle vás - změny programu ČT2 od 4.dubna

| redakce | tisk

Na základě vyhodnocení diváckého ohlasu na vysílání programového okruhu ČT2 po prvních dvou měsících letošního roku - od 1. 1. 2011 bez sportovních pořadů a repríz pořadů z vysílání ČT1 - upravuje Dvojka od 4. dubna 2011 své programové schéma. ČT2 vychází divákům vstříc změnou vysílacích časů vybraných pořadů a programových pásem.

Nejvýraznější je přesun Kultury s Dvojkou každý všední den na 19:50 hodin. Od pondělí do pátku se tak zároveň posouvá začátek prvního večerního pořadu na 20:05 hodin.

Programový okruh České televize Dvojka se na základě vyhodnocení ohlasů přizpůsobuje požadavkům diváků a mění vybrané vysílací časy. Základní osa hlavních vysílacích časů zůstává platná: v pondělí historické dokumenty, v úterý celovečerní film týdne, divadelní středy, ve čtvrtek původní české dokumenty, v pátek dokumenty o planetě Zemi.

Ačkoli stále oblíbenější Televizní akademie (pondělí - historie, úterý - Evropa a svět, středa - Umění, čtvrtek - Lidé a společnost, pátek - Planeta Země) byla původně koncipována jako akademie třetího věku, od 4. dubna vycházíme vstříc zájmu mladších diváků a jako celek ji posouváme o hodinu později, do vysílacího času od 14:30 do 17:00 hodin. Nejviditelnější změnou v obsahu tohoto vzdělávacího cyklu je vyjmutí Československého filmového týdeníku - rovněž na četná přání diváků - do samostatného vysílacího času mimo Televizní akademii.

Dostatečný divácký zájem neprokázalo pásmo tzv. hudebních setkání (ve všední den od 18:00 hodin). Jednotlivé pořady proto přesouváme do vhodnějších časů ve vysílání Dvojky, od šesti vpodvečer dostane prostor divácky atraktivnější dokumentární pásmo Cestování s Dvojkou.

Ve všední den od 18:30 hodin mají diváci nově možnost sledovat alternativní sitcomy, za které přesunujeme (všední den od 19:00 hodin) magazíny pro teenagery: Game Page, Sabotáž, kult_off, Musicblok, Medúzu a etnomagazíny Kosmopolis a Babylon. Blokovou reprízu si teenagerovské publikum najde vždy v sobotu od 11:45 hodin.

Původní společenské dokumenty (střídavě z Prahy, Brna a Ostravy) naleznou diváci nově v úterý v 17:30 hodin. Jazykové schopnosti si s Dvojkou mohou vylepšovat každý všední den ráno od 7:00 hodin.

Sobotní dopoledne nabídne českou dechovku (pořady Ta naše kapela, ... a tuhle znáte?) nově v programovém bloku s magazínem Náš venkov a Folklórním magazínem. Nedělní duchovní podvečer vždy zahájí Křesťanský magazín (od 17:00 hodin), následují pořady Cesty víry a Uchem jehly (provázejí Zbigniew Czendlik a Pavel Klinecký).

Dvojka bude i v následujících měsících sledovat a vyhodnocovat divácké ohlasy svého vysílání a na jejich základě upravovat program. Nic to však nemění na základním programovém směřování ČT2 jako kulturního programového okruhu České televize pro diváka, který si vybírá.

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články