Quantcast

Ochutnejte Velkou Británii s Jamiem Oliverem na TV Paprika

| redakce | tisk

Prázdniny nepatří jen letním hrám v Londýně, ale také vaření s Jamiem Oliverem. Inspirujte se skvělými recepty v premiérových pořadech TV Paprika Jamieho ohromná Británie, Jamieho letní vaření a Jamieho ohromný festival.

Letošní léto je pozornost celého světa upřená na Londýn a Velkou Británii. Oblíbený šéfkuchař Jamie Oliver se rozhodnul, že nejen sportovním fanouškům ukáže, jak výbornou kuchyní se ostrované mohou pyšnit. „Jeho pořady patří na TV Paprika k dlouhodobě nejsledovanějším, proto jsme rádi, že můžeme našim divákům přes prázdniny nabídnout premiéry hned několika poutavých pořadů s touto kuchařskou hvězdou,“ uvedl za provozovatele stanice Václav Mozer, Senior & PR Marketing Manager z Chello Central Europe.

V Jamieho ohromné Británii (od pondělí 23. července každý všední den ve 21.55) se milovníci vaření přesvědčí, že leckdy zatracovaná ostrovní kuchyni má v podání rošťáckého kuchaře svoje kouzlo. V cyklu šesti hodinových pořadů Jamie navštíví Yorkshire, východní část střední Anglie, Essex a východní Londýn, Bristol a Somerset, Jižní Wales a skotské pohraničí. Všude se bude pídit po stopách a minulosti tradiční britské gastronomie. Proč se britská kuchyni může pyšnit zvláštními a raritními rysy? Díky pestré směsi starobylých zvyklostí obohacených o poznatky dalších, často vzdálených kultur a národů, podotýká Jamie Oliver.

K prázdninám jednoznačně patří grilování. Tuto oblíbenou činnost nejen ostrovanů, ale rovněž mnoha Čechů nemohl ignorovat ani Jamie Oliver v hodinovém speciálu Jamieho letní vaření (sobota 28. července ve 21.00). Vždyť když svítí sluníčko, je zábavné vařit a jíst pod širým nebem, ať už se to děje na letním festivalu, v kempu nebo doma na vlastní zahradě. Vrátíme se do světa táborových ohňů, masa opékaného venku v přírodě, vlastnoručně uzených ryb, moučníků. Jamie nám předvede, jak připravit úžasné kuřecí paličky, jehněčí karbanátky v marockém stylu, šťavnaté domácí burgery, indickou palačinku nebo palačinkový koláč.

Ochutnejte Velkou Británii s Jamiem Oliverem na TV Paprika
▲ Ochutnejte Velkou Británii s Jamiem Oliverem na TV Paprika

Ohromný festival byl věru pádným důvodem, aby hravý Jamie Oliver strávil část léta v Londýně - třídenní cyklus akcí pod širým nebem byl spojením vrcholů kulinářského umění se světovými špičkami živě hrané hudby. Třídílný festivalový miniseriál Jamieho ohromný festival (29. července, 4. srpna, 5. srpna vždy ve 21.00) je podobně jako Jamieho letní vaření plný receptů evokujících léto, barvy, vůně a hromadu energie, ale zároveň je doplněn výběrem toho nejlepšího z festivalové hudební nabídky. Kuchyňská show a rock'n'roll se přece navzájem nevylučují, naopak.





Reklama




Vybrané články