Quantcast

Těžká doba pro pay-tv v Rusku

| redakce | tisk

Report IHS Technology uvádí, že Rusko díky slabé ekonomice a značným regulačním změnám znepříjemňuje život pro provozovatele placeného vysílání. Nové regulace, které platí od začátku roku 2015, omezuje zahraničním společnostem vlastnění ruských mediálních společností.

Zahraniční majitelé mohou nyní držet do 20 procent v jejich ruských podnicích. Další zákon omezuje reklamu na jakékoliv placených televizních stanicích, které vysílají méně než 75 procent ruského obsahu. Dalším problémem je kolaps rublu, který se v posledních dvou letech propadl až o 55 procent vůči americkému dolaru.

Hlavní mezinárodní vysílatelé jako Turner Broadcasting a NBC Universal uzavírají nebo ukončí provoz některých svých programů. Placená televize Raduga TV, kterou vlastnila švédská mezinárodní skupina MTG (Modern Times Group), skončila.

IHL uvádí, že na ruském trhu působí kolem 1400 unikátních programů, kterých se změny týkají v různé míře.

Na druhou stranu mohou změny být přínosné pro mezinárodní vysílací skupiny. Kolaps rublu umožňuje zahraničním producentům vyrábět ruský obsah. Dobrou zprávou pro domácí národní TV vysílatele je očekávaný nárůst tržeb z reklamy.

zdroj: Advanced television





Reklama




Vybrané články