Quantcast

La Liga: Ceny TV práv jsou o 20% nadhodnocené

| redakce | tisk

Španělské fotbalové týmy, které tvoří La Ligu, údajně uznaly, že cena za televizní vysílací práva La Ligy byla ve veřejném tendru zvýšena o 20 procent (na 1,3 miliardy eur).

Fotbalové týmy se domnívají, že 1 miliarda eur za práva na jednu sezónu na domácím trhu by byla rozumnější. Obávají se, že nabídka bude prohlášena za neplatnou poté, co televizní operátoři odmítnou platit tak vysokou částku a proto mohou ztratit 40 procent svých příjmů.

Telekomunikační operátoři vyvíjejí tlak na La Ligu, aby snížila cenu a to v době, kdy se chystá tendr na prodej televizních práv pro sezóny 2019 až 2022.

Cílem La Ligy je získat na domácím trhu 1,3 miliardy eur z prodeje práv a další jednu miliardy eur na mezinárodním trhu. Za tři roky chce takto získat 6,9 miliardy eur (tj. 2,3 miliardy eur ročně).

Jednotlivé fotbalové týmy si myslí, že 2,3 miliardy eur je příliš vysoká částka, což je o 35 procent více než za práva v letošní sezóně (1,7 miliardy eur). Týmy se obávají, že tak vysoké částky za práva mohou být kontraproduktivní a způsobí, že ztratí velké množství příjmů, pokud operátoři nakonec odmítnou zaplatit za nabízená práva.

zdroj: Advanced television





Reklama




Vybrané články