Quantcast

Studenti 47 pražských gymnázií budou pilovat angličtinu v soutěži BBC Prime

| redakce | tisk

BBC Prime, mezinárodní televizní kanál, vyzval studenty 47 pražských gymnázií, aby v průběhu letošního jara vyzkoušeli své znalosti angličtiny. Soutěž BBC Prime je založena na seriálu Divy průmyslového světa, který odvysílá tato televizní stanice. Studenti mají napsat esej v angličtině o londýnské kanalizaci. Při tom mají popsat, jak je tento div oslovil a jak by k němu našli paralelu v technickém projektu ve svém okolí.

BBC Prime studentům poskytla podkladové materiály včetně svého pořadu o londýnské kanalizaci z připravovaného seriálu o technických divech světa The Seven Wonders of the Industrial World. Seriál je vysílán od 28. března 2006 na kanálu BBC Prime každý týden vždy v 21.40 hodin.

Za sedm technických divů industrializovaného světa 19. a počátku 20. století seriál považuje: největší parník světa Great Eastern, londýnskou kanalizaci, maják Bell Rock, americkou transkontinentální železnici, Panamský průplav, přehradu Hoover Dam na řece Colorado v USA a Brooklynský most v New Yorku.

Studenti, kteří se rozhodnou soutěžit, musí svým profesorům angličtiny předložit své eseje do 30. dubna 2006, kdy je uzávěrka soutěže. Nejlepší práce posoudí a ocení porota BBC Prime v Londýně na přelomu května a června 2006. Vítězové získají hodnotné ceny jako moderní notebook, přehrávač Ipod Nano, přehrávače mp3 a další ceny udělené BBC Prime.

zdroj: BBC Prime





Reklama




Vybrané články