Quantcast

ČT má podepsanou kolektivní smlouvu pro roky 2008-2009

| redakce | tisk

Vedení České televize dnes dopoledne podepsalo se zástupci odborových organizací kolektivní smlouvu na období 2008-2009. Bylo tak ukončeno historicky nejkratší vyjednávání o jednom z klíčových dokumentů pro zaměstnance veřejnoprávní televize. Obě strany se shodují, že kolektivní vyjednávání bylo sice tvrdé, ale proběhlo korektně a zároveň konstruktivně.

Ze strany odborů byl kladen velký důraz na udržení reálných mezd zaměstnanců České televize. Výsledkem jednání je dohoda o 7 % navýšení průměrné mzdy ve srovnání s rokem 2007. Na základě předpokládané inflace budou mzdy zaměstnanců v průběhu roku valorizovány, poprvé se tak stane k 1. 1. 2008 o 3 %.

Podpis kolektivní smlouvy ještě před koncem roku si velice cení i generální ředitel České televize Jiří Janeček. „Nezávislá odborová organizace prokázala, že je konstruktivním partnerem managementu České televize. Jsem přesvědčený, že zaměstnanci výsledek vyjednávání ocení,“ říká Jiří Janeček. Také předseda Nezávislé odborové organizace Antonín Dekoj považuje výslednou smlouvu za solidní kompromis.

zdroj: PR ČT





Reklama




Vybrané články