Quantcast

Dočasně volné vysílání AXN Sci-Fi

| Martin Vyleťal | tisk

Společnost MBG (Media Broadcasting Group Limited) spustila 17. prosince 2007 pravidelné vysílání ruské mutace stanice AXN Sci-Fi. Program se vysílá do Ruska a zemí bývalého Sovětského svazu. AXN Sci-Fi je nový kanál pro diváky ve věku od 12 do 49 let. Stanice přináší seriály a filmy s tématikou science-fiction produkované v USA a v dalších zemích.

AXN Sci-Fi vysílá v rámci promo akce volně (nekódovaně) na distribučním satelitu ABS 1 (LMI-1) na pozici 75°E, na kmitočtu 12,548 GHz, polarizace vertikální, SR 22000, FEC 7/8, DVB-S/MPEG-2, service ID 600, video PID 601, audio PID 602 (rusky, anglicky). Pro příjem v ČR a na Slovensku postačí parabola od průměru 85 cm. AXN Sci-Fi bude volně vysílat po dobu cca 4 týdnů. Poté bude vysílání zakódováno systémem Irdeto 2.

Dočasně volné vysílání AXN Sci-Fi
▲ Dočasně volné vysílání AXN Sci-Fi

Kanál AXN Sci-Fi již zařadila do své nabídky placená satelitní televize Orion Express (dříve StarGate TV) na satelitu Express AM2, kde vysílá na kmitočtu 11,606 GHz, pol. V, SR 44948, FEC 5/6. Signál je zde kódován systémem Irdeto 2.

Media Broadcasting Group Limited zajišťuje v Rusku distribuci i dalších mezinárodních kanálů jako Discovery Channel, Animal Planet, BBC Prime a řady dalších. AXN Sci-Fi může mít v Rusku problémy s vysílacími právy. Na řadu titulů drží exkluzivní práva velké komerční televize a placené kanály. AXN Sci-Fi patří do skupiny kanálů společnosti Sony Pictures Entertainment.

zdroj: sat-digest.com





Reklama




Vybrané články