Quantcast

Letní olympijské hry na Radiožurnálu

| redakce | tisk

Český rozhlas 1 - Radiožurnál přinese jako vlastník exkluzivních vysílacích práv z LOH v Pekingu obsáhlé olympijské zpravodajství. Aktuální výsledky jednotlivých disciplín budou od 9. do 24. srpna na programu každou hodinu, místy se intervaly ještě zkrátí. V případě, že bude někdo z českých reprezentantů bojovat o medaili, poběží přímá reportáž z jeho závodu.

Český rozhlas bude díky časovému posunu jedním z prvních, kdo každé ráno přinese čerstvé výsledky jednotlivých sportovních klání. „Ty nejnovější informace a výsledky uslyší posluchači pravidelně každou hodinu,“ sdělil vedoucí týmu reportérů v Číně Petr Souček. Předběžné schéma vysílaní Radiožurnálu se však bude den co den měnit podle aktuálního dění. „Program budeme aktuálně měnit zejména podle postupu českých reprezentantů do finále. Odvysíláme v přímém přenosu buď celý závod nebo jen pokusy našich sportovců a případně i těch, kteří rozhodnou o konečném výsledku,“ upřesnil Souček.

V pátek 8. srpna začne na Radiožurnálu rozsáhlé olympijské vysílání přímými vstupy ze slavnostního zahájení. Zákulisní postřehy z ceremoniálu si bude možné poslechnout hned druhý den v rubrice Olympijský deník (po-ne 7:20) a v pořadu Zápisník zahraničních zpravodajů (so-ne 10:06). Radiožurnál pak naváže vysílacím schématem speciálně vytvořeným pro celé období LOH v Pekingu.

Pevné místo v programu bude mít kromě rubriky Olympijský deník také Osobnost her (po-ne 15:20). V první jmenované nás zavede zahraniční zpravodaj Českého rozhlasu v Číně Robert Mikoláš do zákulisí her, druhá představí ty nejzajímavější osobnosti letošních olympiády.

zdroj: PR ČRo





Reklama




Vybrané články