Quantcast

Španělská RTVE bude mít 2 DVB-T multiplexy

| redakce | tisk

Španělská veřejnoprávní RTVE bude provozovat dva digitální pozemní multiplexy (DVB-T). Stane se tak po dokončení přechodu z analogového na digitální vysílání v roce 2010. RTVE bude digitálně pozemně šířit 8 free-to-air kanálů.

V rámci digitální terestrické sítě ve Španělsku může divák naladit již pět programů RTVE - stávající dva plnoformátové programy TVE 1 a TVE 2, kontinuální zpravodajství na Canal 24 Horas, dětský kanál Clan TVE a sportovní kanál Teledeporte. Šestým programem RTVE v DVB-T bude mezinárodní kanál TVE International. Ten zatím v DVB-T není dostupný a diváci jej najdou na satelitu Astra (19,2°E) a Hispasat (30°W).

RTVE dále připravuje dva nové programy - stanici ve vysokém rozlišení (HDTV), která vzniká pod pracovním názvem TV HD a kulturní kanál Canal Cultura. Program Canal Cultura by měl začít vysílat během příštího roku.

Stávající kanály Docu TVE a Canal Clásico, vysílané na satelitu a v tamních kabelových sítích, ukončí v roce 2010 vysílání a pořady stanic budou zařazeny do nově vznikajících projektů stanic Canal Cultura a TV HD.

zdroj: El Mundo





Reklama




Vybrané články