Quantcast

ČT1 v Karlových Varech na novém kanálu

| redakce | tisk

Analogové pozemní vysílání programu ČT1 z vysílače Tři kříže pro Karlovy Vary bylo dnes 5.8.2008 v 10:00 hodin přeladěno ze 34. na 32. televizní kanál. Důvodem je vzájemné rušení s digitálním signálem veřejnoprávního multiplexu z vysílače Plzeň Krašov, který pracuje právě na K34.

"Oproti matematickým modelům vypočítávajícím dosah tohoto digitálního zemského signálu přinesly reálné zkušenosti v průběhu prvního týdne po jeho spuštění poznatky o rušení analogového pozemního vysílání ČT1 z městského převaděče Karlovy Vary - Tři kříže. S problémy se potýkají zejména diváci v některých okrajových částech Karlových Varů," uvedl dnes Ladislav Šticha, mluvčí České televize. Digitální DVB-T vysílání z Krašova bylo zahájeno 28. července 2008 s programy ČT1, ČT2, ČT4 Sport a ČT24.

ČT operativně vyřešila situaci se vzájemným rušením Karlovarského analogového vysílače s Plzeňským digitálním signálem přeladěním vysílače v Karlových Varech na nový kanál. Většiny obyvatel Karlovarského kraje se přeladění vysílání ČT1 z vysílače Tři kříže netýká. Buď přijímají ČT1 z Klínovce (K38) nebo jiný místní vysílač.





Reklama




Vybrané články