Quantcast

LG přichází s mobilem na DVB-T

| redakce | tiskobrázek k článku: LG přichází s mobilem na DVB-T

Jihokorejská firma LG přichází na trh s novým mobilním telefonem připraveným na příjem digitální televize. Model mobilu nese označení HB620T a je určen nikoliv pro příjem mobilní televize ve standardu DVB-H, který se již v řadě zemí Evropy používá, nýbrž se standardem DVB-T.

Mobilní telefon MB620T začne od začátku srpna nabízet mobilní operátor Vodafone, píše server mobil.cz. S předplacenou kartou bude přístroj stát 8 tisíc Kč. S mobilem bude moci uživatel přijímat DVB-T multiplexy, pokud jsou v místě používání k dispozici. V DVB-T se vysílají všechny čtyři programy České televize (ČT1, ČT2, ČT24, ČT4 Sport), TV Prima, TV Nova, Óčko, Z1, Public TV, TV Noe. V příhraničních oblastech i jiné.

Mobilů s podporou příjmu v DVB-T na trhu příliš není. Podobná situace je i jinde v Evropě.

Mobilní telefon LG MB620T by měl podle výrobce vydržet 2,5 až 3 hodiny nepřetržitého sledování televize. V samotném provozu (bez TV vysílání) by měl vydržet až 10 dní. LG HD620T je véčko střední třídy. Mobil podporuje i síť třetí generace vč. HSDPA až do rychlosti 7,2 Mbit/s. Z dalších funkcí nechybí ani dvoumegapixelový fotoaparát a slot na paměťové karty microSD.





Reklama




Vybrané články