Quantcast

Trojka STV spustila promo smyčku s odpočítáváním

| Martin Vyleťal | tiskobrázek k článku: Trojka STV spustila promo smyčku s odpočítáváním

Nový sportovní okruh Slovenské televize (STV) Trojka dnes odpoledne spustil na satelitní platformě SkyLink na družici Astra 1E (23,5°E) promo smyčku. Trailer je ale zabezpečen systémem podmíněného přístupu CryptoWorks a je dostupný pouze s modrými kartami SkyLink. Satelitní signál po technické stránce zajišťuje z německého Usingenu společnost Media Broadcast.

V promo smyčce Trojky je v horním rohu odpočítávání do zahájení vysílání - počet dnů, hodin, minut a sekund. Napravo je informace o plánovaném startu 8.8.2008 ve 14:00 hodin. V malém výřezu obrazovky se zobrazují promo spoty, které lákají diváky ke sledování nového kanálu STV.

Trojka STV spustila promo smyčku s odpočítáváním
▲ Trojka STV spustila promo smyčku s odpočítáváním

Kanál Trojka startuje spolu se zahájením letní olympiády v čínském Pekingu 8.8.2008. Program bude šířit řada kabelových operátorů na Slovensku. Signál bude dostupný také na satelitních platformách SkyLink a Digi TV. Na východním Slovensku také v rámci pilotního projektu digitální pozemní televize (DVB-T).

Trojka (STV3) se vysílá na platformě SkyLink, na družici Astra 1E (23,5°E), na kmitočtu 10,803 GHz, polarizace horizontální, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S, na service ID 14001, video PID 110, audio PID 121, obrazový formát: 16:9. Oproti původní test kartě se změnil audio PID. Nutné je v menu zvolit jiný audio track. Signál je kódován systémem CryptoWorks a dostupný na kartách SkyLink. Od úterý probíhají technické testy s kódováním na kartách společnosti Trade and Technology (TaT).

Sportovní kanál STV bude po dobu Olympiády vysílat simulcast - souběžně ve standardním rozlišení (SD) i v high-definition TV (HDTV). HD signál Trojky bude vedle SkyLinku dostupný v digitální kabelové nabídce UPC BROADBAND SLOVAKIA.





Reklama




Vybrané články