Quantcast

Britská Sky má téměř 9 milionů abonentů

| redakce | tisk

Britská digitální satelitní platforma Sky Digital má již téměř 9 mln abonentů. Je to lepší výsledek než se očekával před třemi měsíci. Během druhého kvartálu letošního roku získal provozovatel 92 tisíc nových zákazníků. Celkem Sky Digital eviduje 8,98 milionu klientů.

Tržby za rok činily 4,95 mil. liber, což je meziroční růst o 9 procent. Příjmy z abonentských poplatků se zvýšily o 11 procent a dosáhly úrovně 3,77 mil. britských liber. Provozní zisk meziročně naopak klesl o dvě procenta na 752 mil. liber.

Sky dále uvádí, že čtvrtletní migrace zákazníků poklesla o 9,8 procenta, což je nejméně od roku 2005. 11 procent zákazníků využívalo triple play služeb (televize, internet a pevná telefonní linka).

Službu Sky+ má 41 procent všech zákazníků Během posledních tří měsíců služba získala 321 tisíc abonentů PVR.

Během druhého čtvrtletí letošního roku Sky+ HD získalo 33 tisíc nových zákazníků a provozovatel služby má celkem 500 tisíc abonentů HD. Tyto výborné výsledky jsou reakcí na pokles ceny ze 249 liber na 150 liber od 1. července.

Během posledních tří měsíců 200 tisíc lidí si objednalo Sky Broadband a celkem má tato služba 1,6 mln klientů širokopásmových služeb.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články