Quantcast

Poláci se zajímají o HDTV

| redakce | tisk

Stále větší počet Poláků se zajímá o možnost příjmu programů ve vysokém rozlišení. Vyplývá to z průzkumu společnosti TNS OBOP na základě objednávku Inotel. Každý desátý Polák je již připraven na příjem programů v high-definition TV (HDTV). Vlastní již digitální přijímač pro příjem satelitní, pozemní, IPTV nebo kabelové nabídky.

10 procent respondentů plánuje během příštího roku nákup HD televizoru, zatímco dalších 17 procent jej plánuje pořídit v dlouhodobějším horizontu.

Zájem Poláků o tuto technologii je pochopitelný ale jak uvedl Jakub Dwernicki, zástupce společnosti Inotel, provádět průzkumy o HD je ještě příliš brzy. Velmi výhodný kurs vůči americkému dolaru zlevňuje zařízení pro příjem HDTV - televizory i set top boxy.

Podle předsedy má rostoucí zájem o HD také vliv na rozvoj IPTV, které se bude rozvíjet především na lokálních trzích. Rozvoj HD technologií souvisí také se zvýšením povědomí o možnostech příjmu HD u televizních diváků. Výsledky TNS-OBP ukazují, že Poláci mají stále lepší znalosti o nových technologiích. Až 33 procent respondentů zná IPTV. Nejlepší znalosti prokázali mladí lidé ve věku od 20 do 29 let. IPTV zná 43 procent z nich.

Programy ve vysokém rozlišení nabízejí všechny tři stávající polské satelitní platformy Cyfra+, Cyfrowy Polsat a N. Další rozšíření HD nabídky těchto sítí se očekává na podzim letošního roku.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články