Quantcast

Trojka STV bude na Slovensku i v DVB-T

| Martin Vyleťal | tiskobrázek k článku: Trojka STV bude na Slovensku i v DVB-T

Trojka, nový sportovní kanál Slovenské televize (STV), bude od zahájení vysílání dostupná také v rámci pilotního digitálního pozemního vysílání (DVB-T) na východě Slovenska. Informace se objevila na portálu Telekomunikačního úřadu SR.

Úřad uvedl, že pilotní pozemní vysílání se přesušuje od 30.7.2008 proto, aby mohla do multiplexu se zařadit sportovní Trojka (STV3), píše mediálne.sk s odkazem na Digimedia.sk.

Trojka se může na východě Slovenska vysílat především proto, že v multiplexu se nevysílají rozhlasové programy a v paketu je tak místo pro přidání další stanice. Multiplex se vysílá v Košicích a Prešově na K44. Paket provozuje společnost Telecom Corp.

Program Trojka se vedle omezeného území v DVB-T bude vysílat také v rámci kabelových a IPTV sítí. Nebude chybět ani v satelitních platformách Digi TV a SkyLink. Přičemž ve druhé již probíhají technické testy - zkušební obrazec (barevné pruhy) je již zakódován systémem CryptoWorks a dostupný na kartách SkyLink. Dnes odpoledne byl nečekaně připojen i CAIDent karet Trade and Technology. EMM se pro tyto karty zatím nevysílají.





Reklama




Vybrané články