Quantcast

Kanál TVP HD spustil trailer

| redakce | tisk

Polská veřejnoprávní televize TVP (Telewizja Polska) spustila v pondělí 28. července 2008 krátký promo trailer na kanále TVP HD na satelitu Astra (19,2°E) a také v rámci sítě pozemního digitálního vysílání (DVB-T). Promo TVP HD není kódováno (občas je přerušeno testovacím obrazcem) a obsahuje úryvek filmu v HD kvalitě (1080i) s titulky a končí logem letních olympijských her v Pekingu.

Spolu s promo smyčkou může divák poprvé vidět i logo nové stanice TVP HD.

Kanál TVP HD vysílá na družici Astra (19,2°E), na kmitočtu 10,773 GHz, polarizace horizontální, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S v kompresním formátu MPEG-4/AVC. Satelitní signál zatím není kódován, po dobu LOH bude zabezpečen systémem NDS Videoguard.

TVP HD dále vysílá v rámci zkušebního digitálního terestrického vysílání (DVB-T) ve formátu MPEG-4 v Krakově, Varšavě, Śremie, Suchej Górze, Żagań Wichów a Zielona Gora Jemiołów. Pro příjem TVP HD potřebuje divák HD set top box s podporou MPEG-4. V DVB-T se program TVP HD vysílá jen po dobu olympiády. Pak bude jen na satelitu a v polských kabelových sítích.

Program TVP HD bude dostupný v rámci sítě Aster, Multimedia Polska a v rámci nabídky všech polských kabelových operátorů, kteří projeví zájem šířit tento program.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články