Quantcast

Aurelius kupuje kanál RTL Shop

| redakce | tisk

RTL Group se zbavuje svého kanálu RTL Shop. Aurelius, investiční společnost se sídlem v Mnichově, koupí 31. srpna německý nákupní kanál RTL Shop. Podrobnosti transakce nebyly zveřejněny. Nový vlastník bude chtít rozvíjet značku RTL Shop, protože má již zkušenosti v oblasti maloobchodního prodeje.

Skupina Aurelius vlastní síť prodejen textilu pro muže Pohland a také zásilkový prodej Mode und Preis. Skupina RTL již v únoru letošního roku oznámila, že hodlá prodat svůj teleshoppingový kanál. Stanice RTL Shop zahájila vysílání v březnu 2001 a je doposud ve ztrátě. Kanál zaměstnává přibližně 170 lidí.

RTL Shop je po HSE24 a QVC třetí největší teleshoppingový kanál v Německu. Stanici RTL Shop může přijímat zhruba 24 miliónů domácností přes satelit, kabelové sítě a internet. Pořady RTL Shop se objevují ve vysílání RTL, Vox a n-tv.

Televize RTL Shop vysílá volně ze satelitu Astra (19,2°E) v analogovém a digitálním přenosu. V MPEG-2 vysílá v rámci multiplexu RTL na kmitočtu 12,188 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4.

zdroj: satkurier.pl,rapidTVnews





Reklama




Vybrané články