Quantcast

TVP HD získal licenci od KRRiT

| redakce | tisk

Polský regulátor médií KRRiT (Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji) udělil satelitní licenci na program pod názvem TVP HD. Kanál zahájí vysílání 6. srpna 2008, dva dny před oficiálním zahájením letních olympijských her.

"Rada udělila satelitní licenci společnosti TVP SA na satelitní vysílání programu s universálním charakterem TVP HD," uvedla Anna Szydłowska z polského regulátora KRRiT.

Kanál TVP HD bude vysílat 18 hodin programu denně. Stanice bude dostupná v polských kabelových sítích Aster a pravděpodobně i v Multimedia Polska a také na jedné ze satelitních platforem na družici Hot Bird (13°E), zřejmě službě N (Televize Nové Generace). Distribuční signál TVP HD bude zajišťovat satelit Astra (19,2°E), na kmitočtu 10,773 GHz, pol. H, SR 22000, FEC 5/6. Signál zde bude kódován systémem NDS Videoguard. Individuální příjem distribučního signálu nebude možný.

TVP HD bude vysílat nekódovaně z řady polských DVB-T vysílačů v kompresním formátu MPEG-4 v Krakově, Varšavě, Śremie, Suchej Górze, Żagań Wichów a Zielona Gora Jemiołów. Pro příjem DVB-T HD signálu je nutný pozemní HD set-top-box s podporou kompresního formátu MPEG-4.

Po skončení olympiády bude TVP HD vysílat všeobecný program složený ze zábavních pořadů, sportu, seriálů a nejlepších filmů.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články