Quantcast

Cyfrowy Polsat spustí další 2 až 3 programy v HD

| redakce | tisk

Polská satelitní pay-tv platforma Cyfrowy Polsat se ve čtvrtém kvartále rozšíří o 2 až 3 programy ve vysokém rozlišení (HDTV). V současné době jsou na této službě dostupné jen tři programy v HD - Polsat Sport HD, Eurosport HD a HBO HD. Do konce roku jich bude 5 až 6.

Cyfrowy Polsat je největší DTH platforma v Polsku a pokud si chce prvenství udržet, bude muset investovat do dalšího rozšíření nabídky - od konkurenčních služeb se s HD příliš neliší - HBO HD a Eurosport HD mají obě konkurenční platformy. Jedinečný kanál na této službě je jen Polsat Sport HD a to je málo.

Provozovatel paketu Cyfrowy Polsat zatím nezveřejnil cenu předplatného HD balíčku programů. Zatím se vysílají v promo akci bez dodatečných poplatků.

Konkurenční služby Cyfra+ a N mají více kanálů v HDTV - 6 resp. 7. Konkurenti nabízejí video na požádání (VOD), to zatím Cyfrowy Polsat nenabízí.

Zatím není známo, které HD programy v paketu Cyfrowy Polsat se objeví. Může to být např. Filmbox HD (dostupný již v N a paketu Cyfra+), Voom HD, MTV HD, Rush HD, I-concert, EXQI či FTA programy Arte HD a Luxe HD.

Vedle HD nabídky hodlá Cyfrowy Polsat rozšířit a zkvalitnit nabídku SD kanálů. Na podzim zahájí plné vysílání zpravodajský kanál Polsat News, stanice Zdrowie i Uroda bude přejmenována na Polsat Cafe, odstartuje kanál Play a bude zakódován program Polsat 2.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články