Quantcast

TV Óčko již druhý rok v zisku

| redakce | tiskobrázek k článku: TV Óčko již druhý rok v zisku

Česká hudební a lifestylová televize Óčko za loňský rok vydělala 12 miliónů českých korun (506 tisíc euro). Zisk televize se zvýšil o téměř 60 procent. Televize se dostala do černých čísel v roce 2006, tedy čtyři roky po zahájení vysílání. Stanice dosáhla zisku 7,5 mil. Kč. Ještě v roce 2005 byla televize ve ztrátě (1,4 mil. Kč).

Vyplývá to z roční účetní uzávěrky firmy, o které informovala ČTK. Tržby Óčko byly minulý rok 122 miliónů Kč. Oproti roku 2006 vzrostly zhruba o třetinu, píše mediálne.sk.

Televizi Óčko sleduje podle informací provozovatele stanice 180 tisíc diváků denně. V různých výzkumech je televize mezi malými monotématickými kanály nejsledovanější. V nejnovějším průzkumu peoplemetrového měření ostatních televizí svoji leaderovou pozici Óčko nepotvrdilo.

TV Óčko odstartovala v roce 2002 jako hudební televize pod názvem Stanice O. O rok později byla stanice přeformátována. Vedle obsahu, grafiky se změnilo i její logo a název na Óčko. Kanál je dostupný v DVB-T, na satelitu, v kabelových a IPTV sítích. Televizi 100% vlastní společnost Mafra Media, která také vlastní Expresradio a Rádio Classic FM a řadu printových médií.





Reklama




Vybrané články