Quantcast

Digi TV zmátla diváky s Galaxií Sport

| Martin Vyleťal | tisk

Satelitní placená televize Digi TV dnes krátce po půlnoci zmátla všechny své abonenty v České republice a na Slovensku. Abonentům této platformy se v obraze Galaxie Sport objevila informace o nutnosti přeladit přijímač na novou frekvenci.

Nepřehlédnutelná textová informace Galaxie Sport na obrazovce není vůbec určena pro zákazníky služby Digi TV. Provozovatel této platformy totiž zapomněl překonfigurovat zdrojový signál na nové parametry. Divákům nezbývá než vyčkat okamžiku, kdy si provozovatel služby povšimne, že zapomněl přeladit.

Digi TV zmátla diváky s Galaxií Sport
▲ Digi TV zmátla diváky s Galaxií Sport

Galaxie Sport končí k 31.7.2008 vysílání na družici Astra 3A (23,5°E), na frekvenci 12,525 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 3/4. Od 1.8.2008 bude vysílat v rámci platformy CS LINK na novém kmitočtu 11,876 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S ze satelitu Astra 1E (23,5°E). Důvodem změny frekvence je požadavek České televize (ČT) navýšit kapacitu pro své stávající čtyři SD programy ČT1, ČT2, ČT24 a ČT4 Sport.

Kanál Galaxie Sport využívá platformu CS LINK jako distribuční trasu pro kabelové a satelitní operátory. Poslední den paralelní distribuce Galaxie Sport na CS LINKu na starém kmitočtu vložil do obrazu informaci o nutnosti přeladit satelitní set top box na nové parametry - pro zákazníky se mění především frekvence a polarizace.





Reklama




Vybrané články