Quantcast

Gay kanál Timm TV začal testovat na Astře

| redakce | tisk

Na satelitu Astra (19,2°E) začal provádět technické testy nový německý kanál pro gaye - Timm TV. Program stanice bude adresován pro zhruba 4 milióny gayů žijící v Německu. Těmto divákům nabídne výběr pořadů z mezinárodní i národní produkce. Nebudou chybět filmy, seriály, sitcomy, dokumenty, magazíny, talkshow, zpravodajství a další formáty.

Stanici bude provozovat společnost Deutsche Fernsehwerke GmbH. Provozovatel nabídne až okolo 40 pořadů vlastní produkce.

Gay kanál Timm TV začal testovat na Astře
▲ Gay kanál Timm TV začal testovat na Astře

Distribuci kanálu bude zajišťovat společnost Media Broadcast. Testovací vysílání ( FTA test kartu) může divák naladit na satelitu Astra 1L (19,2°E), na kmitočtu 12,633 GHz, polarizace horizontální, SR 22000, FEC 5/6, video PID 201, audio PID 301. Termín startu stanice byl několikrát odložen. Podle posledních zpráv odstartuje s pravidelným programem na podzim letošního roku. Od listopadu loňského roku je v provozu služba video-on-demand (video na požádání) na domovských stránkách televize - www.timmtv.com.

Hlavní večerní program Timm TV, označovaný také jako primetime, bude startovat denně v 19:45 z půlhodinky zpravodajství - aktuality z politiky, ekonomiky a kultury. Další pořad bude následovat ve 20:15 hodin každý večer jinak programově zaměřený.





Reklama




Vybrané články