Quantcast

Novinky Astry: 4 transpondéry pro BSkyB, testy DVB-H

| Tisk

logo4 další transpondéry pro BSkyB

Společnost SES Astra dnes oznámila, že podepsala dlouhodobý kontrakt se společností British Sky Broadcasting Limited (BSkyB) na 4 další transpondéry na pozici 28,2°E.

Richard Freudenstein, zástupce BSkyB uvedl: "BSkyB je zavázána poskytovat jako lídr na britském trhu vysoce kvalitní vysílání a programy. Jsme potěšeni z rozšíření dlouhodobého kontraktu a spolupráce s Astrou a těšíme se na další inovaci vysílání se startem programů ve vysokém rozlišení (HDTV) v příštím roce."

Ferdinand Kayser, prezident a CEO společnosti SES Astra říká: "Jsme potěšeni z dlouhodobé spolupráce s BSkyB, která oceňuje kvalitu našich služeb. Toto je důkaz kvality našich služeb."

BSkyB je operátor televizní platformy ve Velké Británii a Irsku. Programy přijímá okolo 21 mil. diváků v 7,8 milionech domácností, které sledují filmy, zpravodajství, zábavné programy, sporty a interaktivní služby Sky Digital, která je ve Velké Británii a Irsku oblíbenou digitální televizní platformou.

SES Astra spolupracuje na DVB-H

SES Astra dnes dále oznámila, že podepsala kontrakt s KPN a 3G Media Consult. Společnosti se budou podílet na testech holandské mobilní interaktivní televize. Během testů budou televizní programy vysílány přes infrastrukturu Nozema Services pro vybrané diváky v Holandsku, kteří mají mobilní telefon Nokia s podporou DVB-H.



První výsledky s DVB-H v minulém týdnu oznámila Nokia, která se podílí na jednom z prvních pilotních projektů v Helsinkách. 41 procent uživatelů má zájem si předplatit programy mobilní televize, pro polovinu z nich je měsíční poplatek 10 euro přijatelný a 58 procent respondentů očekává, že DVB-H bude populární.

V testech holandské mobilní interaktivní televize bude SES Astra podporovat KPN, Nozema Services, Digitenne a Nokia k technickým testům a komerčním aspektům vysílání mobilní TV ve standardu DVB-H (Digital Video Broadcasting-Handheld).

Na základě kontraktu SES Astra bude poskytovat přenos TV programů s trailery nejnovějších filmů, zpravodajství z Hollywoodu včetně interaktivních kvízů. Vysílání pro DVB-H zajistí Nozema Services. Filmové šoty či interaktivní komponenty bude dodávat 3G Media Consult BV.

Mobilní televizní vysílání umožňuje uživatelům sledovat jejich favoritní programy včetně dramat, zpravodajství, hudby, sportu, dokumentárních pořadů na mobilních telefonech. DVB-H umožňuje vysílat také programového průvodce. Na rozdíl od 3G či GPRS je přenos DVB-H opravdovým vysíláním, obdobné jako digitální satelitní nebo terestrické vysílání.

redakce





Reklama




Vybrané články