Quantcast

Cinemax 2 již brzy v Česku a na Slovensku

| Tisk

logoDiváci v České republice a na Slovensku se mohou těšit na další nový filmový kanál. V horizontu několika týdnů zahájí řádné vysílání Cinemax 2 - tedy druhý program klubového kanálu Cinemax.

Vít Šírek, marketingový koordinátor ze společnosti HBO Česká republika na dotaz serveru parabola.cz uvedl, že Cinemax 2 zahájí vysílání v dohledné době. Termín startu zatím nebyl stanoven. "Cinemax 2 bude doplňkovým kanálem k stávajícímu programu Cinemax a nabídne obdobně jako HBO2 alternativu v podobě žánru", dodává pro parabola.cz V.Šírek ze společnosti HBO Česká republika, která provozuje i stávající program Cinemax.

Cinemax 2 stejně jako Cinemax se bude orientovat na náročnější milovníky filmu. V nabídce se objeví snímky z různých zemí s hvězdným hereckým obsazením a klasické a kultovní filmy a snímky oceněné prestižními světovými cenami.

Kanál Cinemax 2 se má v první fázi objevit v digitální satelitní placené televizi UPC Direct na satelitu Astra 19,2°E, kde se vysílá již stávající kanál Cinemax. Dá se očekávat, že Cinemax 2 bude k dispozici zdarma všem stávajícím abonentům stanice Cinemax, stejně jako HBO2 zákazníkům, kteří si předplatili HBO. Tato informace z pochopitelných důvodů zatím nebyla potvrzena.

František Malina, tiskový mluvčí a ředitel PR společnosti UPC Česká republika, nechtěl situaci ohledně Cinemaxu 2 a zařazení do UPC Direct nyní komentovat. Uvedl jen že v době jednání nebude UPC k programu poskytovat žádné informace.

Zatím ale není vyjasněno v jakých zemích se bude vysílat Cinemax 2. V plánu je vedle Česka, Slovenska, Maďarska i vysílání v Polsku a dále také v Rumunsku, kde může být nasazen do některé ze tří stávajících platforem.

Distribuční trasa Cinemax 2 se již objevila na izraelském telekomunikačním satelitu Amos-1, tj. na pozici 4 st. západně, na kmitočtu 11,224 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4. Identifikátory kanálu: SID (service ID) 241, VPID (video PID) 1010, APID (audio PID) 1000 polsky a 1002 rumunsky. Signál je ale zakódován profi systémem Power VU. Příjem je možný jen na set top boxech firmy Scientific Atlanta.



Společnost HBO Central Europe zajišťuje vysílání kanálů HBO (HBO, HBO2) v devíti zemích střední a východní Evropy (v Česku, Slovensku, Polsku, Maďarsku, Rumunsku, Bulharsku, Moldávii, Chorvatsku a Slovinsku). HBO dále zajišťuje vysílání programů AXN, Cinemax a také Spektrum.

Připomeňme, že stávající program Cinemax může vysílat po celých 24 hodiny denně 7 dní v týdnu. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání vydala provozovateli HBO Česká republika, spol. s r.o. souhlas ke změně časového rozsahu vysílání programu Cinemax na 24 hodiny denně. Cinemax může v dohledné době rozšířit vysílání i na celou noc.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články