Quantcast

Czech Link ukončil distribuci českého komentáře Eurosportu

| Tisk

logoČeská distribuční a DTH (direct to home) platforma Czech Link (Astra 3A, freq. 12,525 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4) ukončila distribuci českého komentáře panevropské sportovní stanice Eurosport. Eurosport v češtině se v Czech Linku vysílal řadu let - k dispozici byla pouze audio stopa, obraz nikoliv.

Český komentář Eurosportu se v Czech Linku dříve vysílal jako pravý audio kanál filmového kanálu Hallmark Channel. Po ukončení distribuce stanice Hallmark v Czech Linku (program se přestěhoval do paketu Hallmark na satelit Hot Bird, 13°E, kde je kódován profi systémem Power VU) se český komentář vysílal jako "rozhlasový program". Zpočátku byl signál kódován systémem Cryptoworks a pro příjem byla nutná přístupová karta Czech Link s tmavým potiskem (ID providera 54). Se zahájením paralelní distribuce paketu Czech Link na družicích Eurobird-1 a Astra 3A došlo k odkódování českého komentáře, který jako jediný byl dostupný na kartách první generace, které na trh dodávala společnost UPC Česká republika, a.s.



Eurosport v češtině v Czech Linku skončil. Distribuce české verze dále pokračuje tentokrát na satelitu Hot Bird 6, 13 st. východní délky, na kmitočtu 12,558 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 3/4, kde jsou k dispozici i komentáře Eurosportu v dalších jazycích. Signál ale není určen pro individuální příjem, proto je zakódován systémem Viaccess PC 2.3 (tzv. Viaccess 1) a 2.5. V dohledné době budou vyměněny přístupové karty Viaccess 1 za novější, bezpečnější proti nalomení. Eurosport z tohoto transpondéru je v rámci simulcryptu kódován i dalšími systémy Irdeto2, Seca Mediaguard2, které jsou určeny pro provozovatele pay-tv platforem.

Pro individuální příjem je k dispozici Eurosport v češtině v rámci satelitního balíku UPC Direct na satelitu Astra 19,2 st. východně, na kmitočtu 12,344 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4. Signál je kódován systémem Cryptoworks (UPC Direct) a Irdeto2+Seca Mediaguard2 (Canal Digitaal). Nekódovaný Eurosport je pouze pro německy hovořící země, na družici Astra 19,2°E, na kmitočtu 12,226 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4 a také v analogovém přenosu na stejné pozici.

redakce





Reklama




Vybrané články