Quantcast

Kanál ČT4 Sport spustil promo, nyní je i na UPC Direct

| Tisk

logoNový sportovní kanál České televize ČT4 Sport, který zahajuje řádné vysílání zítra 10.2.2006 v 9:00 hodin ráno, spustil spolu s dnešním zahájením řádného pozemního vysílání v Brně a v Ostravě promo vysílání - několika minutovou demosmyčku, kde jsou uvedeny sporty, které se objeví v rámci zimních olympijských her na programu ČT4 Sport.

Demosmyčka ČT4 Sport se objevila v rámci satelitní distribuční a DTH platformy Czech Link na satelitu Astra 3A (23,5 st. východně) na kanále, kde byl v minulých 2 dnech test kanál.

technické parametry paketu Czech Link:

satelit: Astra 3A
pozice: 23,5 st. východně
paket: Czech Link
kmitočet: 12,525 GHz
polarizace: vertikální
SR (symbol rate): 27500
FEC: 3/4

parametry ČT4 Sport:
SID 8007
VPID 166
APID 102
kódování: Cryptoworks
dostupnost: všem uživatelům přihlášených karet Czech Link


Společnost UPC Česká republika, a. s. dnes oznámila, že počínaje dneškem večer zařazuje do vysílání své digitální satelitní televize UPC Direct sportovní televizní stanici ČT 4 Sport. ČT 4 Sport startuje v nabídce Rodina jako další přidaný TV kanál. Diváci naleznou ČT 4 Sport na předvolbě 8.


Digitální satelitní televize UPC Direct tak svým zákazníkům denně nabídne až 63 hodin přenosů a záznamů z XX. zimních olympijských her v češtině, z toho na Eurosportu 24 hodin, na ČT 2 rovněž 24 hodin a na ČT 4 Sport 15 hodin denně. Vedle toho budou moci diváci sledovat zimní olympiádu další desítky hodin v jiných světových jazycích, např. v němčině.

Digitální satelitní televize UPC Direct je beze zbytku dostupná na celém území České republiky.

Jsem rád, že naši zákazníci budou mít jako jediní v ČR bezkonkurenčně nejrozsáhlejší nabídku televizních přenosů z olympiády,“ komentuje start ČT 4 Sport rozhodnutí Václav Bartoň, generální ředitel UPC.

Výhody digitálního televizního příjmu prostřednictvím UPC Direct, už v ČR důvěrně zná a oceňuje přes 100 000 domácností. Mezi tyto výhody patří zejména kvalita digitálního obrazu, maximálně široká programová nabídka, dostupnost na celém území ČR a jednoduchá obsluha. Elektronický programový průvodce (EPG) – součást UPC Direct - navíc nabízí informace o programech na několik dní dopředu, informace, zda příslušný pořad má titulky, nebo vysílá v tzv. „duálu“ a nastavení původní nebo dabované zvukové verze. Elektronický programový průvodce dále umožňuje zjistit pomocí obrazových výřezů na obrazovce, co nabízejí jiné TV kanály, aniž by se musel přerušit aktuálně sledovaný program. S pomocí EPG lze dále nastavit formát obrazu a umožnit sledování TV kanálů a pořadů pouze těm věkovým skupinám kterým jsou určeny.

Každý nový zákazník UPC Direct v současné době dostane při objednání služby propůjčeno přijímací zařízení či přístupovou kartu zdarma, satelitní anténu za 1 Kč a stejně, tedy 1 Kč, zaplatí jako aktivační poplatek. Dále může využít některou z aktuálně nabízených slev.

Příjem TV signálu prostřednictvím UPC Direct je bezproblémový a nemohou ho narušit žádné vlivy ani případný přesah digitálního terestrického vysílání ze sousedních zemí.

Upozornění:
pozice 8 pro ČT 4 Sport je nastavena pouze na společností standardně propůjčovaných přijímačích PHILIPS. Ostatní zákazníci, kteří využívají vlastní přijímače si musí ČT 4 Sport naladit.

Společnost dále upozorňuje, že v návaznosti na zařazení kanálu ČT4 Sport do vysílání UPC Direct a s tím spojenými technickými postupy dochází na několik hodin k přerušení vysílání stanice ČT24 (na pozici 6). Tato změna je pouze dočasná a vysílání ČT24 bude po nezbytných technických úpravách obnoveno. Společnost se všem divákům toto cestou omlouvá.


technické parametry paketu UPC Direct - transpondér ČT4 Sport:

satelit: Astra 1G
pozice: 19,2 st. východně
paket: UPC Direct
kmitočet: 12,382 GHz
polarizace: horizontální
SR (symbol rate): 27500
FEC: 3/4

parametry ČT4 Sport:
SID 20326


VPID 651
APID 661
kódování: Cryptoworks
dostupnost: všem abonentům UPC Direct v České republice

Uživatelé set top boxů Philips program najdou na 8.předvolbě.

Promo ČT4 Sport je dále dostupné v DVB-T síti "A" Radiokomunikací v Praze (K25), Brně (K40) a Ostravě (K39).

redakce





Reklama




Vybrané články