Quantcast

Deutsche Welle ukončí vysílání na Astře

| redakce | tiskobrázek k článku: Deutsche Welle ukončí vysílání na Astře

K 31. prosinci 2009 ukončí Deutsche Welle své vysílání televizní stanice a rozhlasových programů pro Evropu na satelitu Astra na pozici 19,2°E. Ukončení šíření na 19,2E je především z ekonomických důvodů. Pronájem kapacity na Astře je dražší než na jiných satelitech.

Od 1. ledna 2010 mohou zájemci programy Deutsche Welle přijímat ze satelitu Hot Bird (13°E) - tedy stanice DW TV Europa a rozhlasové programy DW01 a DW02 a cizojazyčné okruhy v rámci paketu Media Broadcast na kmitočtu 11,604 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 5/6, DVB-S. Alternativně je možné vysílání sledovat na internetu jako livestream, podcast a ve službě onDemand.

Vysílání Deutsche Welle je vysílání určeno divákům za hranicemi Německa. Přináší různé zpravodajské a informační pořady o Německu a celém světě a také ekonomické informace z televizí ARD a ZDF. Programy DW vysílaly na Astře v mnoha jazycích - albánsky, arabsky, bělorusky, bulharsky, farsi, francouzsky, řecky, chorvatsky, makedonsky, portugalsky, rumunsky, rusky, srbsky, turecky a ukrajinsky.

Ukončení šíření programů DW na pozici 19,2°E si vyžádá změnu v konfiguraci u kabelových operátorů, VKV/FM stanici či internetových platforem.

zdroj: infosat





Reklama




Vybrané články