Quantcast

Britská Sky spustila kanál Sky 3D

| redakce | tisk

Britská společnost BSkyB spustila v sobotu 3. dubna 2010 svoji novou programovou službu Sky 3D. Vysílání bylo zahájeno fotbalovým utkáním mezi Manchester United a Chelsea. Služba je zatím dostupná asi ve 1500 hospodách a klubech ve Velké Británii a Irsku.

Další atraktivní sportovní přenos s trojrozměrným obrazem na Sky 3D je naplánován na neděli 11. dubna 2010. Sky na 3DTV kanálu také přinese přenosy z nižší ligy play-off, dále celou řadu filmů, sportovních přenosů, dokumentů, zábavných a uměleckých pořadů. Stanice je zpočátku k dispozici pro všechny klienti Sky UK, kteří mají aktivní programovou nabídku ve vysokém rozlišení (HDTV).

Brian Lenz, ředitel produktového designu a vývoje TV služeb potvrdil, že Sky nebude vysílat žádný přenos ve 3D z fotbalového šampionátu 2010 z Jižní Afriky, protože nevlastní vysílací práva.

Až 25 zápasů z turnaje MS ve fotbale 2010 budou k dispozici ve 3D po dohodě mezi Sony Corporation a FIFA. Diváci si budou moci vychutnat obsah 3D v sedmi městech po celém světě (Berlín, Londýn, Mexico City, Paříž, Rio De Janeiro, Řím a Sydney).

zdroj: advanced television





Reklama




Vybrané články