Quantcast

SportTV odvysílá naživo všechny zápasy turnaje Copa America

| redakce | tisk

Co budou v nejbližších týdnech dělat fotbalové hvězdy Messi, Robinho či Forlán? Nastoupí v národních dresech na prestižním mistrovství zemí Jižní Ameriky v kopané. Čeští diváci budou díky SportTV u toho, všechny zápasy šampionátu Copa America v přímých přenosech a v hlavních vysílacích časech nabídnou televize Sport1 a Sport2.

Úvodní duel mezi pořadatelskou Argentinou a Bolivií startuje na Sport1 již v sobotu 2. července, boj o zlaté medaile proběhne v neděli 24. července.

O vítězství v turnaji Copa America usiluje deset jihoamerických a dvě pozvané středoamerické země tradičně prestižní boj. Před čtyřmi lety hrály finálový zápas Brazílie s Argentinou ve Venezuele, a když vezmeme v úvahu potenciál reprezentačních týmů, nebyl by žádný div, kdyby se letos na domácí půdě v Buenos Aires Messiho mužstvo Selecau revanšovalo.

Argentina si vybojovala subkontinentální vítězství už čtrnáctkrát, ale poslední z těchto prvenství jí připadlo v roce 1993. Na trávník domácího hřiště vyběhnou modrobílí ve své nejsilnější sestavě, nebude tudíž chybět ani nejlepší fotbalista světa Lionel Messi, od kterého trenér Sergio Batista čeká, že formu, kterou prokazoval na klubové úrovni, teď dokáže zúročit i při velkém mezinárodním turnaji.

Brazilský kouč Mano Menezes myslí při budování mužstva už na mistrovství světa 2014, což ovšem neznamená, že by se v této nové gardě s nízkým věkovým průměrem nenašlo místo pro členy dnešní ostřílené hráčské elity, jako jsou například Daniel Alves, Julio Ceasar nebo Maicon. Ale v jejich výčtu bychom mohli ještě dlouho pokračovat, vždyť mimořádné schopnosti prokazují nejen hvězdy Interu a Barcelony.

Absolutně nikdo by se ovšem nedivil, kdyby šestadvacet střetnutí mezinárodního šampionátu pořádně zamíchalo papírovými předpoklady a na nejvyšší příčce by stanula třeba Uruguay vedená Diegem Forlánem.

Fotbalový šampionát zemí Jižní Ameriky Copa America vysílají stanice Sport1 a Sport2 od 2. do 24. července 2011.

zdroj: Chello





Reklama




Vybrané články