Quantcast

TVP1 HD a TVP2 HD bez distribuční linky z Astry

| redakce | tisk

Kanály polské veřejnoprávní televize TVP (Telewizja Polska) - TVP1 HD a TVP2 HD, které odstartují 1.6.2012, nebudou dostupné na satelitu Astra (19,2°E) ani kryptovaně, ani volně. Signály obou programů TVP budou šířeny pouze v DVB-T (nekódovaně) a také u polských kabelových operátorů a satelitních platforem - CYFRA+, Cyfrowy Polsat a platforma N na satelitu Hot Bird (13°E).

Společnosti CANAL+ Cyfrowy, Cyfrowy Polsat a ITI podepsaly smlouvy s TVP na distribuci programů TVP1 HD a TVP2 HD. Platforma N má možnost odebírat signál obou stanic od TVP bez komprese a signál multiplexovat podle svých potřeb. Není jasné, jak jsou na tom ostatní polské platformy.

Zatím nejsou známé technické parametry, na kterých se budou vysílat programy TVP1 HD a TVP2 HD na družici Hot Bird (13°E) v nabídkách tří polských satelitních služeb.

Kabeloví operátoři budou využívat nekódovaný signál multicast dostupný ve Varšavě v hotelu Marriot nebo z regionálních poboček TVP. Technicky není možné signály TVP1 HD a TVP2 HD vysílat přes transpondér Astry. Kapacita by musela pracovat v DVB-S2, což by přineslo změny vysílání z DVB-S na DVB-S2 a možné problémy pro odběratele signálů TVP z pozice 19,2°E.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články