Quantcast

Spuštěn český projekt na pomoc majitelům satelitních přijímačů

| redakce | tisk

Dne 26. 6. 2012 byl spuštěn nový český projekt Snadnyprechod.cz pro lepší informovanost majitelů satelitních přijímačů, kterých je téměř dva a půl milionu, o postupném omezování provozu systému Cryptoworks a přechodu na novější Irdeto.

Jde o nezávislý projekt Jana Ježka, který má zabránit zbytečné panice z postupného ukončování služeb v kódovacím systému Cryptoworks a především pomoci najít případné řešeni, a to zdarma.

První zmínky o tom, že bude kódovací systém Cryptoworks vypnut se sice objevily již před dvěma lety, teprve nyní jde ale skutečně o aktuální záležitost,“ uvádí Jan Ježek, autor projektu.

Počínaje dnem 30.6. začíná docházet k výraznému omezování služeb, ale rozhodně se právě teď nedotýká všech diváků satelitního vysílání, jak by se mohlo, na základě dopisu a emailu rozesílaných majiteli Skylinku, zdát. Mnozí uživatelé mohou ještě zůstat v klidu. Vlastně stejně, jako moje babička, která byla impulsem k založení Snadnyprechod.cz, ta byla z častých dopisů vyloženě vystrašená,“ doplňuje Jan Ježek.

Náš cíl, tím nemyslím pouze sebe, ale i kamarády, kteří mi pomáhají, je lidi především uklidnit. A v případě, že patří do skupiny diváků, kterých se změny dotknout již nyní, pomoci najit řešení. I když jsme se snažili projekt vytvořit tak, aby se s námi mohli identifikovat všichni majitelé satelitu, může se stát, že se najde někdo, kdo bude potřebovat poradit přímo. Proto jsme vytvořili formulář a jsme připraveni odpovídat i přímo po emailu. Pro mě je satelitní technika koníček, a pokud mohu někomu poradit, jsem skutečně rád. Projekt je teprve na počátku, byl bych rád, kdyby se, na následující rok, stal centrem pomoci majitelům satelitu v ČR,“ doplňuje.





Reklama




Vybrané články