Quantcast

Česká televize zahajuje spolupráci s kulturní stanicí ARTE

| redakce | tiskobrázek k článku: Česká televize zahajuje spolupráci s kulturní stanicí ARTE

Česká televize dnes ve Štrasburku podepíše smlouvu o spolupráci s kulturní stanicí ARTE. Stane se tak teprve třetí veřejnoprávní televizí ve střední a východní Evropě, se kterou bude tento významný francouzsko-německý kanál kooperovat na konkrétních projektech.

Česká televize otevřela spuštěním kanálu ČT art doposud nejširší a nejucelenější prostor pro umění a výjimečné kulturní projekty na českých obrazovkách. Dnešní podpis smlouvy se stanicí ARTE je dalším krokem k tomu, abychom mohli divákům nabízet kulturní obsah na co nejvyšší kvalitativní úrovni,“ říká generální ředitel České televize Petr Dvořák a dodává: „Nejen, že na tuto smlouvu naváže spolupráce na konkrétních koprodukčních projektech, ale je to i otevření cesty pro naše pořady směrem k německému a francouzskému publiku.“

Smlouva, kterou dnes podepíší Petr Dvořák a předsedkyně řídícího výboru ATRE G. E. I. E. Véronique Cayla, začne platit od 1. 1. a zavazuje v příštím roce obě strany k investici sto tisíc eur do vývoje koprodukčních projektů, a to zejména dokumentárních filmů z oblasti umění, kultury a historie.

Vedle koprodukcí se Česká televize s ARTE dohodla i na akvizicích pořadů pro kanál ČT art a spolupráci v oblasti propojování internetových obsahů.

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články