Quantcast

Signál multiplexu 4 dorazil do Trutnova

| redakce | tisk

Obyvatelé Trutnova a nejbližšího okolí mohou nově naladit signál celoplošného DVB-T multiplexu 4. Společnost Digital Broadcasting, provozovatel této sítě, uvedla do provozu v tomto městě nový vysílač.

Firma Digital Broadcasting pro oblast Trutnovska spustila vysílač nízkého výkonu (tzv. dokrývač) ze stanoviště Trutnov - Šibeniční vrch. Dokrývač na jihu Trutnova v nadmořské výšce 493 metrů pracuje na K45 (666 MHz) s horizontální polarizací a výkonem ERP 158 Watt.

Dokrývač Trutnov - Šibeniční vrch pracuje v jednofrekvenční síti spolu s vysílači Hradec Králové - Chlum, Ústí nad Orlicí a Svitavy - Hřebečov.

Signál multiplexu 4 se nevysílá z tradiční lokality Černá hora - rozhledna jako sesterský multiplex Regionální síť 7 společnosti Progress Digital. Důvodem umístění vysílače na jiné stanoviště pro tuto lokalitu je pokrytí Královéhradeckého kraje jiným vysílačem - Hradec Králové - Chlum, Pardubického pak vysílači Ústí nad Orlicí a Svitavy. Samotné Trutnovsko je tak dokryto vysílačem nízkého výkonu.

Multiplex 4 šíří programy skupiny NOVA (Nova Cinema, TV Fanda, TV Smíchov, TELKA) a POHODA (Relax, Rebel).

Multiplex 4 aktuálně pokrývá 87,3 procenta území ČR a 92,2 procent obyvatel Česka.





Reklama




Vybrané články