Quantcast

51,5 mil. domácností sleduje programy z pozice 7W/8W

| redakce | tisk

Satelitní operátor Eutelsat dnes představil na veletrhu Cabsat 2014 v Dubaji výsledky svého nejnovějšího průzkumu o způsobech příjmu televizního signálu a trendech po celém Středním východě a v severní Africe.

Průzkum operátora potvrzuje vedoucí pozici Eutelsatu a Nilesatu na pozici 7°W/8°W, kterou sleduje 51,5 milionu tamních domácností s bezkonkurenční nabídkou 1050 arabských a mezinárodních kanálů. Operátor očekává rozšiřování HD nabídky a spuštění vysílání v Ultra HD rozlišení 4K.

Satelitní trh v regionu MENA (Střední východ + severní Afrika) pokračuje v expanzi a satelitní vysílání je pro diváky první volbou pro příjem multikanálové nabídky. Ze 77,1 milionu televizních domácností v 15 zemích má více než 9 z 10 domácností (92%) zájem o satelitní placenou nebo volnou nabídku. Ve srovnání s rokem 2010 se jedná o výrazný posun. Tehdy mělo zájem o satelitní nabídku jen 67 procent televizních domácností, což představuje růst o 25 procentních bodů.

Za stejné období počet domácností přijímající analogovou terestrickou nabídku klesl z 18,2 milionu (2010) na 4,1 milionu (2013). IPTV využívá v oblasti Perského zálivu jen 0,7 milionu domácností.

29 procent televizních domácností na Středním východě je nyní vybaveno pro příjem HD vysílání. Nejvyšší penetrace HD zákazníků je v Saúdské Arábii, ve Spojených Arabských Emirátech a Jordánu.





Reklama




Vybrané články