Quantcast

Satelit Bonum 1 ukončil provoz. Jaké změny čekají diváky na 56E?

| redakce | tisk

Družice Bonum 1 (56°E) ukončila poskytování telekomunikačních služeb s ukončení její životnosti na orbitální dráze. Ruské satelitní platformy Trikolor TV Sibir a NTV Plus Vostok již několik týdnů poskytují své programy z náhradního satelitu DirecTV-1R (56°E).

Dne 22. dubna 2014 proběhnou další změny - platforma Trikolor TV oznámila přesun kanálů na nejnovější satelit Express-AT1 (56°E). Nakonec i DirecTV-1R ukončí provoz na 56°E.

Abonenti Trikolor TV Sibir budou vyzváni k aktualizaci programů na svých přijímačů. Provozovatel již zveřejnil informace, jak mají zákazníci postupovat.

Změny se nevyhnou ani abonentům konkurenční platformy NTV Plus Vostok. Operátor začátkem dubna oznámil novou skladbu paketů, které začne poskytovat od 1. května 2014. Celá nabídka bude šířena ze satelitu Express AT1 (56°E). Zvýší se počet stanic z 89 na 117. Operátor také uvedl, že balíček Lajt Vostok se rozšíří o nové stanice a cena zůstane nezměněna.

Bonum 1 byl vynesen 23. listopadu 1998 a svůj normální provoz zahájil 22. ledna 1999. Zpočátku se životnost družice odhadovala na 11 let. DirecTV-1R patří americké společnosti Intelsat. Na orbitální pozici 56°E zajistil kontinuitu služeb po zahájení nového satelitu Express AT1.

Služby Trikolor TV Sibir a NTV Plus Vostok jsou určeny pro obyvatele ve východní části Ruska.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články