Quantcast

Úspěšný nominační večer cen Emmy pro NGC

| redakce | tiskobrázek k článku: Úspěšný nominační večer cen Emmy pro NGC

National Geographic Channel získal 18 nominací na televizní cenu Emmy, což je nejvíce nominací v historii televizního kanálu. Celkem 12 nominací obdržela dokumentární série Kosmos - časoprostorová odysea.

Výkonná producentka, scenáristka a režisérka Ann Druyanová, producent Seth MacFarlane (Griffinovi, Méďa) a proslulý astrofyzik Dr. Neil deGrasse Tyson jako moderátor jsou podepsáni pod pořadem, který dosáhl historicky nejvyšší sledovanosti na NGC - 135 milionů diváků po celém světě a nyní získal i velký počet nominací na cenu Emmy, což vypovídá o jeho kvalitách.

Úspěšným byl i původní dokument National Geographic Channel Vražda prezidenta Kennedyho, který získal tři nominace v kategorii nejlepší televizní film, kamera a zvuk. Film poodhalující okolnosti, jež vedly prezidenta Johna F. Kennedyho a atentátníka Leeho Harveye Oswalda osudný den v listopadu 1963 do Dallasu, byl úspěšně odvysílán v listopadu minulého roku při příležitosti 50. výročí atentátu na prezidenta Kennedyho.

Přírodovědný kanál Nat Geo Wild taktéž zaznamenal dvě nominace, a to v kategorii nejlepší vypravěč. Konkrétně ji získal herec Jeremy Irons za komentář k filmu Lví hra, který vypráví o těžkém životě lvů, z nichž pouze jeden z osmi se dožije dospělosti. A dále byl oceněn nominací na Emmy herec Daniel Craig, jenž namluvil komentář k pořadu One Life. Unikátní dokument vypráví o přírodě z různých koutů světa a odkrývá úskalí odlišných druhů zvířat v každodenním boji o přežití.

Úspěšný nominační večer cen Emmy pro NGC
▲ Úspěšný nominační večer cen Emmy pro NGC

Jsme velice poctěni těmito úspěchy v letošním roce, což se zejména týká pořadu Kosmos - časoprostorová odysea, který je výsledkem našeho společného úsilí s Cosmos Studio a partnery z FOXu,“ řekla Courteney Monroe, ředitelka společnosti National Geographic Channels. Dodala, že „další prozkoumávání příležitostí v oblasti scenáristického světa a zisk nominace za druhý film je vzrušující.“

zdroj: NGC





Reklama




Vybrané články