Quantcast

Ruská MTS spustí vysílání v Ultra HD

| redakce | tisk

Ruská společnost MTS (Mobile Tele Systems) otestuje vysílání signálů ve formátu 4K (Ultra HD) ve své satelitní placené televizi na družici ABS 2 (75°E). MTS uvedla, že plný provoz v Ultra HD bude zahájeno v okamžiku, kdy budou k dispozici přijímací zařízení pro zákazníky.

Podle Comnews.ru vysílatel plánuje využívat efektivní přenosový standard DVB-S2 a hodlá také rozšířit počet stanic ve vysokém rozlišení (HDTV).

MTS vlastní ze 62 procent Comstar, poskytovatele fixního kabelového operátora s televizní nabídkou a připojením k internetu. V roce 2010 byl rebrandován na MTS.

DTH placená televizní služba na satelitu ABS 2 obsahuje 160 programů.

"Testovali jsme Ultra HD technologii a máme dostatek kapacity pro přenos Ultra HD obsahu. V této fázi je omezený výběr set top boxů a televizorů, které podporují Ultra HD," uvedl ředitel pro satelitní TV a generální ředitel společnosti Sistema Mass Media (SMM), dceřiné TSTV Vitalij Studitskij.

MTS je největší ruskou telekomunikační skupinou s více než 100 miliony většinou mobilními klienty po celém Rusku, Ukrajině, Arménii a dalších přilehlých zemích.

zdroj: Advanced television





Reklama




Vybrané články