Quantcast

Spacecom chystá novou platformu na 4W

| redakce | tisk

Izraelský satelitní operátor Spacecom, provozovatel družic AMOS, spolu s Encompass Digital Media, globální firmou zaměřenou na dodávání video služeb, vytvořil novou společnou evropskou distribuční platformu pro televizní vysílání.

Služba Encompass - Spacecom bude nabízena v regionu EMEA (Evropa, Střední východ a Afrika) v Ku pásmu z panevropského satelitu Amos 6 na pozici 4°W.

Společná iniciativa Encompass a Spacecom se bude opírat o poskytování kanálů a dalšího obsahu vybraným dodavatelům obsahu s komplexními službami ve všech oblastech - od playoutu, uplinku až po odpovídající satelitní kapacitu. Společnosti budou nabízet celé spektrum služeb na satelitu Amos 6. Spacecom spolupracuje s MediaPort Satellite Services Ltd. se sídlem v Rugby ve Velké Británii, kde se bude nacházet uplink platformy.

Satelit Amos 6 nahradí na pozici 4°W stávající Amos 2. Nový kosmický aparát Amos 6 bude vynesen nosnou raketou Falcon 9 z Cape Canaveral v červenci 2016. Družice bude vybavena 24 transpondéry v Ka pásmu, 39 v Ku a 2 v S pásmu.

zdroj: advanced television, satkurier.pl





Reklama




Vybrané články