Quantcast

Viasat History uvede dokumentární seriál Tajemství podsvětí

| redakce | tisk

Kanál Viasat History již brzy uvede šestidílný dokumentární seriál Tajemství podsvětí, který diváky provede zvláštním světem různých ezoterických, sektářských, polovojenských a fanatických náboženských spolků pro zasvěcené, jež mají svou vlastní hierarchii, svá vlastní pravidla a své vlastní zákony, které by často rády rozšířily na celý svět.

Možná se to příliš neví, ale Hitler i další vysoce postavení nacističtí vůdci a důstojníci měli silnou víru v okultismus. Soudí se, že tento odkaz žije dále v potomcích některých německých vojáků, ale i politicích a lidech, kteří vyznávají stejné hodnoty, ale s původními nacisty jinak nemají společného vůbec nic. Toto téma celý seriál otevírá.

Viasat History uvede dokumentární seriál Tajemství podsvětí
▲ Viasat History uvede dokumentární seriál Tajemství podsvětí

Nechvalně proslulý Ku-klux-klan, řád nadřazené rasy, který se formoval zejména v jižanských státech USA a v dobách své největší slávy měl milion členů, je předmětem dalšího z dílu seriálu. Jaké byly motivace a sny rasistů ve zvláštních kápích a jak vypadají zbytky organizace dnes?

Seriál, dále poodhalí roušku Jakuzy, tajemné organizace s pověstí nemilosrdných vyděračů a krutých vrahů a násilníků, která vznikla v Japonsku 17. století a je nejznámějším spolkem svého typu z Asie. Podívá se také, kdo byl ve skutečnosti Řád asasínů nebo jak fungovalo Převorství sionské

Při natáčení pořadu byly použity archivní záběry, skrytá kamera i detailní rekonstrukce historických událostí. Příprava štábu sestávala i z důkladného výzkumu, který konečnému dílu přidává na kvalitě, objektivitě i autentičnosti.

Fascinující příběhy skupin pro zasvěcené, jejich zvláštní rituály, skrývání se před očima veřejnosti a snaha o vytvoření aury tajemna, to vše láká miliony lidí, kteří však o tématu mají často zkreslené informace. Produkční tým se tato zkreslení snaží odhalit a o jednotlivých spolcích podat ucelený obraz.

Výsledek v podobě dokumentu Tajemství podsvětí můžete sledovat na kanále Viasat History, každé pondělí od 12. září do 17. října vždy od 21:00 hodin.

zdroj: Viasat





Reklama




Vybrané články