Quantcast

CCTV4 HD, CCTV News HD a CCTV9 HD opět FTA na 13E

| redakce | tisk

Na satelitním systému Eutelsat Hot Bird na pozici 13°E je po čase opět možné přijímat tři programy čínské CCTV (China Central Television) ve vysokém rozlišení (HDTV) a to zcela zdarma.

Pro potřeby distribuce HD stanic CCTV byl oživen DVB-S2 multiplex na kmitočtu 11,585 GHz, pol. V a aktuálně obsahuje programy CCTV News HD, CCTV4 HD a CCTV9 HD. Všechny vysílají v MPEG-4/H.264 v HD rozlišení. Zatím ale není jasné, zda se jedná o trvalé či přechodné vysílání.

CCTV4 HD, CCTV News HD a CCTV9 HD opět FTA na 13E
▲ CCTV4 HD, CCTV News HD a CCTV9 HD opět FTA na 13E

CCTV 4 HD je mezinárodní televizní kanál CCTV. Stanice se zaměřuje především na dokumenty, seriály, hudbu, dětské pořady a zpravodajství. Celý program stanice je v čínštině. Některé relace jsou doplněny o anglické titulky.

CCTV Documentary HD (CCTV9 HD) je dokumentární stanice, která se věnuje čínským tradicím, přírodě a nejrůznějším pozoruhodnostem. Většina pořadů je v anglickém jazyce, některé v mandarínštině s anglickými titulky.

CCTV4 HD, CCTV News HD a CCTV9 HD opět FTA na 13E
▲ CCTV4 HD, CCTV News HD a CCTV9 HD opět FTA na 13E

CCTV News HD je zpravodajská a informační stanice. Kanál vysílá 24 hodiny denně a divákům přináší přehled aktuálních událostí z čínské perspektivy. Stanice vysílá v anglickém jazyce.

technické parametry - CCTV4 HD, CCTV News HD a CCTV9 HD:

• Eutelsat Hot Bird (13°E), freq. 11,585 GHz, pol. v, SR 27500, FEC 5/6, DVB-S2/8PSK, FTA





Reklama




Vybrané články